Τετάρτη, 17 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σ. Θεοδωράκης: Τέλος η συνεργασία με τον Α.Τσίπρα

Newsroom από Newsroom
08/12/2015 07:10
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σε συνέντευξη που έδωσε απόψε σε τηλεοπτικό σταθμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Και συμπλήρωσε ότι το Ποτάμι είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή να κρίνει τι είναι χρήσιμο και τι όχι για την χώρα. «Αλλά αν κάποια στιγμή χρειάζεται μια άλλου τύπου κυβέρνηση απ΄αυτή τη Βουλή, αυτό είναι κάτι που το Ποτάμι μπορεί να συζητήσει. Μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και οι δύο πόλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε αναφερόμενος στην άνοδο της Λεπέν στην Γαλλία, λέγοντας ότι η ανασφάλεια κάνει τους ανθρώπους να στρέφονται προς την ακροδεξιά. Και συνέχισε: «Η Αριστερά έχει κάνει το λάθος να πιστέψει ότι η ασφάλεια πρέπει να απασχολεί μόνο τα δεξιά κόμματα. Δεν είναι έτσι. Ο απλός πολίτης έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από ασφάλεια από ότι έχει ένας πλούσιος. Την επισήμανση αυτή έκανα στον κ.Τσίπρα και την άνοιξη επιστρέφοντας από τη Μυτιλήνη- οι νησιώτες είχαν ανάγκη να νιώσουν ασφάλεια- αλλά η κυβέρνηση δεν με άκουσε».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η πόρτα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Αυτή η πόρτα έχει κλείσει λίγο πριν ο κ. Τσίπρας ανακοινώσει ότι θα πάμε σε εκλογές. Η χώρα δεν έπρεπε να πάει σε εκλογές, να βιώσει αυτή την ταλαιπωρία, η οποία την οδήγησε σε ένα σχήμα που δεν έχει βιωσιμότητα. Άρα κατ΄ αρχήν αυτή η πόρτα είναι κλειστή».

«Βεβαίως σε μια δημοκρατία θα πρέπει να νοιαζόμαστε πρώτα απ΄ όλα για τη ζωή των πολλών, για τη ζωή των πολιτών, για την κοινωνία. Το Ποτάμι είναι εδώ, ανά πάσα στιγμή, να κρίνει τι είναι χρήσιμο και τι όχι για για τη χώρα. Δεν εννοώ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με ένα συμπληρωματικό Ποτάμι. Αλλά αν η χώρα κάποια στιγμή χρειάζεται μια άλλου τύπου κυβέρνηση απ΄αυτή τη Βουλή, αυτό είναι κάτι που το Ποτάμι μπορεί να συζητήσει. Μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν και οι δύο πόλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

Στο ερώτημα αν μπορεί να κυβερνήσει κάποιος με 153 βουλευτές, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε :«Το πρόβλημα δεν είναι 153 ή 152.Το πρόβλημα είναι ότι δε λειτουργεί η κυβέρνηση και δεν αποδίδει έργο. Βλέπετε τα στοιχεία για τις εξαγωγές, για την επιχειρηματικότητα, για την ανεργία. Θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί ότι υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση εδώ και δέκα μήνες στη χώρα και η ανεργία μεγαλώνει; Αυτά είναι τα προβλήματα της χώρας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να επιστρατευθούν δημιουργικοί άνθρωποι για να έρθει ανάπτυξη στη χώρα. Η κυβέρνηση καθυστερεί από τον Φλεβάρη τις αποκρατικοποιήσεις και τώρα φέρνει τις συμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να αλλάξει μια λέξη. Τότε γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση; Πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν όλους αυτούς τους μήνες;»

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε ερωτήματα του κοινού σημειώνοντας: «Το Ποτάμι δεν είναι απλά Ποτάμι. Το Ποτάμι είναι Κίνημα για τη δικαιοσύνη. Η πρώτη λέξη που έχουμε στον «τίτλο» μας είναι αυτή. Δικαιοσύνη. Φορολογική δικαιοσύνη, κοινωνική δικαιοσύνη. Υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα, ο οποίος έχει ληστευθεί. Τα καράβια και τα ναυπηγεία έπρεπε και λόγω της παράδοσης που έχει η χώρα να φέρνουν ακόμα πλούτο στην κοινωνία. Και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αδυναμία, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ και το προηγούμενο καθεστώς απέτυχε να θωρακίσει την ελληνική ναυτιλία. Φεύγουν τα πλοία και πηγαίνουν στην Κορέα ή στην Ιαπωνία. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν πλάνο ανάπτυξης για τη χώρα.

Σε ερώτηση για τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε: «Η χώρα «λιγοστεύει» με δύο τρόπους: Γεννάμε λιγότερο και τα παιδιά μας σηκώνονται και φεύγουν. Φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό και αυτό ίσως αποδειχθεί μεγαλύτερη καταστροφή απ’ το Μνημόνιο. Θα μου πεις πάντα δε μετανάστευαν οι Έλληνες: Ναι, αλλά τώρα υπάρχει μια αίσθηση διωγμού, υπάρχουν παιδιά που εγκαταλείπουν άρον άρον τη χώρα και αυτό το έλλειμμα θα είναι αύριο πολύ σημαντικό. Θα είμαστε μια γερασμένη κοινωνία χωρίς τη δυναμική που μπορούν να δώσουν οι νέοι επιστήμονες στη χώρα».

Κλείνοντας την συνέντευξή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε: «Η Ελλάδα χρειάζεται έξυπνες λύσεις. Εμείς στη Βουλή προτείναμε κάτι που δεν έχει γίνει ενώ θα μπορούσε να προσφέρει έσοδα. Τα τουρκικά φορτηγά μεταφέρουν προϊόντα από τη μια πλευρά της Ελλάδας μέχρι την άλλη και είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει βάλει βινιέτα στα ξένα φορτηγά. Όταν δηλαδή περνάς από μια χώρα, πέρα από τα διόδια, έχεις βινιέτα 5 ή 10 ευρώ την ημέρα. Εμείς υπολογίσαμε ότι χαρίζουμε περίπου 10.000.000€ το μήνα επειδή δεν βάζουμε αυτή τη βινιέτα. Έχουμε δηλαδή περιθώρια έξυπνων λύσεων αντί να κυνηγάμε συνεχώς την ουρά μας».

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΣχετικάΆρθρα

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 17 Ιουνίου, εορτολόγιο: Άγιοι Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ

17/06/2026 | 00:05
HOT NEWS

Alex Rasov

16/06/2026 | 23:45
Featured

Μητσοτάκης στο Κέντρο Υγείας Βάρης: Αγωνιζόμαστε για να αναβαθμίζουμε συνέχεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας

16/06/2026 | 22:25 - Ενημέρωση 17/06/2026 | 00:34
Featured

Μαρινάκης σε Τσίπρα: «Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές»

16/06/2026 | 22:20 - Ενημέρωση 17/06/2026 | 00:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η μουσική δεν έχει σύνορα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Μητροπολίτες: «Δεν ζητήσαμε αυξήσεις» – Σε αναβρασμό οι εφημέριοι των 800 και 900 ευρώ

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Η ΝΔ βγάζει «βαριά ονόματα» στην περιφέρεια – Το σχέδιο Μητσοτάκη για να κλείσει τις πληγές πριν από τη ΔΕΘ

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 2025: Ποιοι παίρνουν τα 160 εκατ. ευρώ αναδιανομής και ποιοι κόβονται από τα οικολογικά σχήματα

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΑΣΕΠ: 5.064 μόνιμες προσλήψεις με 6Κ/2026 και 2ΓΒ/2026 – οδηγός για αιτήσεις, ειδικότητες, προθεσμίες και θέσεις σε όλη την Ελλάδα

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: Οι 3 μεγάλες αλλαγές για 671.586 συνταξιούχους – Αυξήσεις έως 50 ευρώ, αναδρομικά έως 7.800 ευρώ

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός οι Παππάς και Ζαχαριάδης

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Γιατί ο πρωθυπουργός επιμένει στη στρατηγική της αυτοδυναμίας

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch