«Έκαναν τον Βρούτση ανώτατη αρχή του συνδικαλιστικού κινήματος και βάζουν σε ηλεκτρονικό γύψο τους εργαζόμενους». Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, αναφορικά με τις αλλαγές που φέρνει στα εργασιακά ο νέος αναπτυξιακός νόμος.
«Δεν υπάρχουν πια καταστατικά και κινήματα. Μόνο Βρούτσης και Μητσοτάκης. Είναι θράσος, πρόκληση! Σε ένα νομοσχέδιο να καταργούνται καταστατικά σωματείων, δομές συνδικαλιστικών κινημάτων! Ο Βρούτσης συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενοι, τερματίζοντας τον απεργιοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.
«Καταργούν κλαδικές συμβάσεις και την επέκτασή τους, ενισχύουν τις συμβάσεις προσώπων. Η πατέντα αυτή είναι η εύκολη λύση των εργοδοτών για να μπορούν να παρακάμπτουν τις δυσκολίες, γνωρίζοντας πόσο εκτεθειμένος και άβουλος είναι ο εργαζόμενος στις ορέξεις του εργοδότη, όταν η ανεργία είναι στο 20%. Όλα αυτά στο όνομα της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας», πρόσθεσε.
Όπως είπε, τα παραπάνω συνοδεύονται από προνόμια για τους επιχειρηματίες, στο όνομα των επενδύσεων που ΘΑ γίνουν και των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν».
«Οι αποφάσεις παίρνονται με βάση τα καταστατικά των σωματείων που είναι εθελοντικές ενώσεις εργαζομένων. Είναι πρόκληση για μια κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο και να μιλάει για Δημοκρατία», είπε κι έκανε λόγο για «φακέλωμα των εργαζομένων».
Υποστήριξε ότι ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα στο σωματείο που ανήκει, να αποφασίζει για τις κινητοποιήσεις του και τη μορφή του αγώνα που θέλει να κάνει και δεν θα τους το επιβάλλει ο υπουργός.
«Δεν πρόκειται να περάσει αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης που πατάει σε ένα έδαφος που έστρωσαν οι προηγούμενοι. Η ΝΔ τρώει από αυτά που έχει ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Έχουν απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και θέλουν να περάσουν σιγή νεκροταφείου, να μοστράρουν μια Ελλάδα αποστειρωμένη. Έρχεται ο επενδυτής, του τα δίνουν όλα».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ήθελε να αλλάξει το σύστημα, αλλά να το διαχειριστεί και έστρωσε το έδαφος στους τωρινούς».
«Πρέπει να ακυρωθεί το νομοσχέδιο. Να βγει ο κόσμος στους δρόμους. Να ζωντανέψουν τα συνδικάτα».