Παρασκευή, 22 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Στη Καλαμάτα ο Μητσοτάκης

TechTeam από TechTeam
16/06/2022 15:34
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
70
SHARES
149
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τρεις σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της Μεσσηνίας και ευρύτερα της Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της Μεσσήνης.

Η πρώτη παρέμβαση αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 252 εκατομμυρίων ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία έχει προχωρήσει ιδιαίτερα και ήδη έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος, ενώ η συμβασιοποίηση αναμένεται να γίνει εντός του φθινοπώρου και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός πέντε ετών.

Η δεύτερη αφορά στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», όπως έχει γίνει με πολλά περιφερειακά αεροδρόμια, με σκοπό τη ριζική αναβάθμιση των υποδομών του, ώστε να βελτιωθεί ουσιαστικά η αεροπορική σύνδεση με την περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της τουριστικής βιομηχανίας.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του βιολογικού καθαρισμού, ενός σημαντικού έργου κόστους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.

«Να σταθώ σε τρία πολύ σημαντικά έργα: πρώτον, για τον δρόμο έχουμε ήδη μιλήσει, πόσο σημαντικό είναι να συνδεθεί η Καλαμάτα με το Ριζόμυλο, με την Πύλο, με τη Μεθώνη, να γίνει και η σχετική παράκαμψη έτσι ώστε να μπορούμε να φτάνουμε πιο εύκολα στην Κορώνη. Είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο το οποίο έχει ήδη προσωρινό ανάδοχο, ένα έργο το οποίο μετά βεβαιότητας πια δρομολογείται», είπε ο Πρωθυπουργός στο δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

«Δεύτερον, το Αεροδρόμιο. Είχα την ευκαιρία να προσγειωθώ στο αεροδρόμιο και να συζητήσω λίγο με την αερολιμενάρχη και με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, ως ανεξάρτητο έργο. Και αν δει κανείς πόσο επιτυχημένες ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, τα 14 τα οποία αυτή τη στιγμή τα διαχειρίζεται η Fraport, μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Και βέβαια είναι ένα αεροδρόμιο το οποίο έχει διπλό χαρακτήρα, καθώς εδώ θα γίνει και η μεγάλη παρέμβαση, η μεγάλη επένδυση, η οποία θα αναβαθμίσει και τις δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας να εκπαιδεύει με υπερσύγχρονα αεροσκάφη τους νέους πιλότους μας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός νωρίτερα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στον αερολιμένα και ενημερώθηκε από την αερολιμενάρχη Βιβή Βλάχου και τον Διοικητή της ΥΠΑ, Γιώργο Δριτσάκο, για τις βελτιωτικές εργασίες που είναι σε εξέλιξη και την πορεία της διαδικασίας παραχώρησης.

«Τρίτον και πολύ σημαντικό, τα έργα τα οποία έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος. Και εδώ θέλω να είμαι πολύ σαφής, δεν νοείται πια τη σημερινή μέρα τουριστική ανάπτυξη η οποία να μη σέβεται το περιβάλλον και να μην κάνει πράξη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ολοκλήρωση βασικών υποδομών, εκκρεμότητες που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί από το παρελθόν.

Έχω δώσει προσωπική εντολή ώστε να εξευρεθούν οι πόροι και να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ο βιολογικός καθαρισμός, ένα σημαντικό έργο περίπου 15 εκατομμύρια, όμως ένα έργο το οποίο θα δώσει μία ανάσα σε ολόκληρη την περιοχή. Φαντάζομαι ότι θα διαχειρίζεται λύματα πολλών διαφορετικών οικισμών, και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι και οι τουριστικές επενδύσεις οι οποίες θα γίνουν θα δώσουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έρχονται σε έναν τόπο που προστατεύει το περιβάλλον αλλά φυσικά αυτό αφορά και όλους τους δημότες της περιοχής», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση στο δημαρχείο Μεσσήνης.

Παράλληλα με τα παραπάνω, δρομολογείται η υλοποίηση δύο ακόμη έργων, τα οποία πρόκειται να επεκτείνουν και αναβαθμίσουν το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής.

Πρόκειται για το Φράγμα Μιναγιώτικο, η κατασκευή του οποίου προτείνεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιόμετρα δυτικά του οικισμού Βλασαίικα. Το αρδευτικό του δίκτυο θα έχει συνολική έκταση 35.000 στρεμμάτων, ενώ το κόστος κατασκευής του έχει προϋπολογισθεί στα 98,5 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη της πρώτης φάσης της προεπιλογής των Ομίλων που θα υλοποιήσουν το έργο, αναμένεται τον Ιούλιο του 2022 και ο χρόνος κατασκευής του υπολογίζεται σε 2 έως 2,5 έτη.

Δεύτερον, δρομολογείται η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για την αξιοποίηση των υδάτων του φράγματος – ταμιευτήρα που έχει ήδη υλοποιηθεί στον Φιλιατρινό ποταμό με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ. Οι εργασίες κτηματογράφησης για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί και ο φάκελος του έργου έχει δοθεί σε ανεξάρτητο τεχνικό σύμβουλο, προκειμένου να ετοιμαστούν οι σχετικές προδιαγραφές. Στόχος ο διαγωνισμός υλοποίησης του έργου να προκηρυχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στη συνέχεια στο κέντρο της Μεσσήνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης.

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΚΑΛΑΜΑΤΑΜητσοτάκηςΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης από Μυστρά: «Ο πολιτισμός αποτελεί αλυσίδα της εθνικής μας ισχύος»

21/05/2026 | 21:31 - Ενημέρωση 22/05/2026 | 00:53
Featured

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα των πολιτών -Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα

21/05/2026 | 18:00
Featured

Μητσοτάκης από Σπάρτη: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα της χώρας για υποσχέσεις επιστημονικής φαντασίας»

21/05/2026 | 13:40
Featured

Μητσοτάκης στους Financial Times: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμό στα Στενά του Ορμούζ»

21/05/2026 | 13:24
Load More
Επόμενο Άρθρο

7.158 τα νέα κρούσματα - 8 νεκροί και 102 διασωληνωμένοι


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2026: Περικοπές έως 50%, αναδρομικά φωτιά και 7 παραδείγματα για χηρείας – Δημοσίου

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : Ουκρανικά drones σπέρνουν φόβο στην Ευρώπη – Καταφύγια, κλειστά αεροδρόμια και κρίση στο ΝΑΤΟ

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΟΣΔΕ 2026- ΑΓΡΟΤΕΣ: Στο μικροσκόπιο μισθώσεις, δικαιώματα και συνδεδεμένες – Φόβοι για νέες περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ – ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ!

    228 shares
    Share 91 Tweet 57
  • Το προσκήνιο και το παρασκήνιο της πολιτικής αρένας μέχρι τις κάλπες – Το τοπίο της «σφαγής» στην αντιπολίτευση

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ερντογάν: «Η εχθρότητα προς τους Τούρκους κοστίζει – Δίκτυα γενοκτονίας σφαγιάζουν γυναικόπαιδα»

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΣΕΠ 2026: 4.746 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Σκιά καταγγελιών για παράνομους τίτλους, τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch