Στην Κεφαλονιά βρέθηκε για τριήμερο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο ξενοδοχείο White Rocks Hotel Kefalonia της οικογένειας Κοντοδήμα όπου διέμενε ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την έδρα στην Κεφαλονιά.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επισταμένως και από «πρώτο χέρι» για τα τεκταινόμενα στην Κεφαλονιά, από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή, στη συνάντηση που είχαν στο Αργοστόλι. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κατσιγιάννης.

Η συζήτηση φυσικά περιστράφηκε και στις επερχόμενες εκλογές, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να δεσμεύεται ότι θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά προεκλογικά πραγματοποιώντας παράλληλα περιοδεία στο νησί. Τόνισε επίσης την ανάγκη το κόμμα να «κατέβει» ενωμένο στις εκλογές, όπου όλοι μαζί νέοι και παλιοί να συμβάλουν τα μέγιστα, προκειμένου η έδρα στην Κεφαλονιά να «βαφτεί» «γαλάζια» στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου αντάλλαξαν πολιτικές απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην κυβέρνηση ενώ φήμες θέλουν τον κ. Χρυσοχοϊδη να πολιτεύεται με την ΝΔ στις επόμενες εκλογές κάτι που όμως ο ίδιος δεν επιβεβαιώνει.

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός δείπνησε στο εστιατόριο «Βινάριες» καλεσμένος του δημάρχου Κεφαλονιάς (και πρώην βουλευτή της ΝΔ) Αλέκου Παρίση. Στις «Βινάριες» ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «πρέπει να συστρατευτούμε άπαντες για να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.