Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: Πάμε σε εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου – Προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου

Νέο τσουνάμι ακρίβειας

Newsroom από Newsroom
01/06/2022 13:31
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
164
SHARES
349
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως ορόσημο τα τέλη Ιουλίου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα στελέχη που θα επωμιστούν αυτό το κρίσιμο έργο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έβγαλε είδηση. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε σε προεκλογικό συναγερμό το σύνολο του κόμματος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό προκηρύσσοντας εκλογές λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πίσω από το σκεπτικό του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκεται η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην πραγματική οικονομία και το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που διαλύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οποίο σύμφωνα με τις αναλύσεις της Κουμουνδούρου θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω από το ερχόμενο φθινόπωρο, εξέλιξη που θα θελήσει να προλάβει με προσφυγή στις κάλπες το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ούτε εμείς ούτε οι πολίτες» τόνισε, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές Μητσοτάκη «επιταχυντή της κρίσης». Για να καταλήξει πως «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα».

Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο για εκλογές είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Στη στρατηγική Μητσοτάκη βέβαια υπάρχει ένας αστερίσκος: Ο αστάθμητος παράγοντας του καλοκαιριού και ενδεχόμενου «ατυχήματος» όπως οι περσινές πυρκαγιές που στοίχισαν τα μάλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξάλλου σε θέση να γνωρίζουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί «εφιάλτη» για το Μαξίμου, δεδομένης και της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης στην «προσωπική επιλογή» Μητσοτάκη για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη.

Οι τρεις στόχοι και τα ψηφοδέλτια

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας έθεσε επί τάπητος τους τρεις στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το επόμενο δίμηνο, με τα χρονικά περιθώρια πλέον να είναι ασφυκτικά.

Πρώτον, η οργανωτική ανασυγκρότηση και η ένταξη των 110.000 νέων μελών στο κόμμα, ώστε να λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστές» του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους και τις περιοχές τους, μέσα και από την ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό η κατάρτιση δελεαστικών και ισχυρών ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως ορόσημο τα τέλη Ιουλίου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα στελέχη που θα επωμιστούν αυτό το κρίσιμο έργο.

Τρίτον, μία ευρεία πανελλαδική καμπάνια για την ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά εξορμήσεις πανελλαδικά, βάζοντας όλον τον κομματικό μηχανισμό σε κινητοποίηση, προκειμένου να φθάσουν και στο τελευταίο χωριό της επικράτειας οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του προγράμματος 5+1 που ανακοινώθηκε και στο Συνέδριο.

Οργή για τη νέα εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Την ίδια ώρα η νέα αποκάλυψη – για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες από ξένο αξιωματούχο – πως η Ελλάδα στέλνει μετά τα καλάσνικοφ και πάλι όπλα (ακόμα και πυραύλους Stinger) αλλά και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία προκαλεί όχι μόνο την σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου αλλά και έντονη ανησυχία για την ακόμα μεγαλύτερη και άμεση πλέον εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Μετά τον Αμερικανό Υπουργό, σειρά είχε ο Όλαφ Σολτς να «καρφώσει» τη συμφωνία του με τον κ. Μητσοτάκη για αποστολή τεθωρακισμένων, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά.

«Η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον, που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Προς ώρας ενημέρωση έχουν ζητήσει οι αρμόδιοι τομεάρχες από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πριν δέκα μέρες συνελήφθη ψευδόμενος. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει για το θέμα να αναλάβει πρωτοβουλίες περαιτέρω κλιμάκωσης και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της κρισιμότητας των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης και της έκθεσης της χώρας σε κινδύνους.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΕΚΛΟΓΕΣ 2022Τσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας για Στουρνάρα: Για να υπηρετήσει την ιδιοτέλειά του, δεν έχει πρόβλημα να ψεύδεται ασύστολα

14/02/2026 | 12:00
Featured

Συνάντηση Τσίπρα – Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Τι συζήτησαν

12/02/2026 | 18:03
Featured

Σκόπευση για νέο πολιτικό σκηνικό: Τσίπρας «δεν βιάζεται», Σαμαράς «παρών» και εθνικό απολυτήριο στο τραπέζι – Ραγδαίες εξελίξεις

04/02/2026 | 13:21
Featured

«Πυρά» Τσίπρα από Θεσσαλονίκη: Το κράτος έγινε λάφυρο, χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη

18/01/2026 | 09:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η Ελλάδα της ντροπής! Ο ΕΦΚΑ και οι 300.000 μη μισθωτοί χωρίς γιατρό και περίθαλψη!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Προετοιμαζόμαστε για κάθε σενάριο», δηλώνει ο Νετανιάχου, όσο κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
  • Πόρισμα ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΕΦΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ– 30.000 επικουρικές και 15 παραδείγματα αναδρομικών 2026 για συνταξιούχους Δημοσίου

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑ: 2,49 δισ. ευρώ & «Γέφυρα» σύνταξης για μακροχρόνια ανέργους – Η ΔΥΠΑ πληρώνει τα ένσημα έως 5 χρόνια

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: Νέοι Γεωργοί και ΟΣΔΕ 2025: Πιστοποιητικό 150 ωρών, Monitoring «κίτρινα» και κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Ερντογάν: «Χτίζουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα στη “Γαλάζια Πατρίδα”, χωρίς βλέψεις σε ξένα εδάφη»

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΑΣΕΠ 1Κ/2026 ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2026: 510 θέσεις σε νοσοκομεία – Προσοχή στις αιτήσεις, τι πρέπει να ελέγξετε

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch