Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας: Πάμε σε εκλογές στις 11 Σεπτεμβρίου – Προετοιμασίες στην Κουμουνδούρου

Νέο τσουνάμι ακρίβειας

Newsroom από Newsroom
01/06/2022 13:31
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
164
SHARES
348
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως ορόσημο τα τέλη Ιουλίου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα στελέχη που θα επωμιστούν αυτό το κρίσιμο έργο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έβγαλε είδηση. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε σε προεκλογικό συναγερμό το σύνολο του κόμματος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει εκλογικό αιφνιδιασμό προκηρύσσοντας εκλογές λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πίσω από το σκεπτικό του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκεται η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην πραγματική οικονομία και το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που διαλύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οποίο σύμφωνα με τις αναλύσεις της Κουμουνδούρου θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω από το ερχόμενο φθινόπωρο, εξέλιξη που θα θελήσει να προλάβει με προσφυγή στις κάλπες το Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Ακόμα τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει, ούτε εμείς ούτε οι πολίτες» τόνισε, χαρακτηρίζοντας τις πολιτικές Μητσοτάκη «επιταχυντή της κρίσης». Για να καταλήξει πως «η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει την θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς το Σεπτέμβρη για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια. Και για αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να αλλάξει ατζέντα από την σαρωτική ακρίβεια που καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολιτών, επενδύει σε τεχνητή ένταση και ψευδεπίγραφα λαϊκιστικά διλήμματα. Καλλιεργεί την ένταση στα πανεπιστήμια και ακολουθεί γενικευμένη στρατηγική όξυνσης για να κρύψει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα».

Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο για εκλογές είναι στις 11 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία. Στη στρατηγική Μητσοτάκη βέβαια υπάρχει ένας αστερίσκος: Ο αστάθμητος παράγοντας του καλοκαιριού και ενδεχόμενου «ατυχήματος» όπως οι περσινές πυρκαγιές που στοίχισαν τα μάλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξάλλου σε θέση να γνωρίζουν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί «εφιάλτη» για το Μαξίμου, δεδομένης και της παντελούς έλλειψης εμπιστοσύνης στην «προσωπική επιλογή» Μητσοτάκη για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πρόσωπο του κ. Στυλιανίδη.

Οι τρεις στόχοι και τα ψηφοδέλτια

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας έθεσε επί τάπητος τους τρεις στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το επόμενο δίμηνο, με τα χρονικά περιθώρια πλέον να είναι ασφυκτικά.

Πρώτον, η οργανωτική ανασυγκρότηση και η ένταξη των 110.000 νέων μελών στο κόμμα, ώστε να λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστές» του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους και τις περιοχές τους, μέσα και από την ψηφιοποίηση της οργανωτικής δουλειάς.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό η κατάρτιση δελεαστικών και ισχυρών ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως ορόσημο τα τέλη Ιουλίου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα στελέχη που θα επωμιστούν αυτό το κρίσιμο έργο.

Τρίτον, μία ευρεία πανελλαδική καμπάνια για την ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά εξορμήσεις πανελλαδικά, βάζοντας όλον τον κομματικό μηχανισμό σε κινητοποίηση, προκειμένου να φθάσουν και στο τελευταίο χωριό της επικράτειας οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση του προγράμματος 5+1 που ανακοινώθηκε και στο Συνέδριο.

Οργή για τη νέα εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Την ίδια ώρα η νέα αποκάλυψη – για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες από ξένο αξιωματούχο – πως η Ελλάδα στέλνει μετά τα καλάσνικοφ και πάλι όπλα (ακόμα και πυραύλους Stinger) αλλά και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία προκαλεί όχι μόνο την σφοδρή αντίδραση της Κουμουνδούρου αλλά και έντονη ανησυχία για την ακόμα μεγαλύτερη και άμεση πλέον εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Μετά τον Αμερικανό Υπουργό, σειρά είχε ο Όλαφ Σολτς να «καρφώσει» τη συμφωνία του με τον κ. Μητσοτάκη για αποστολή τεθωρακισμένων, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά.

«Η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον, που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Προς ώρας ενημέρωση έχουν ζητήσει οι αρμόδιοι τομεάρχες από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πριν δέκα μέρες συνελήφθη ψευδόμενος. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει για το θέμα να αναλάβει πρωτοβουλίες περαιτέρω κλιμάκωσης και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας της κρισιμότητας των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης και της έκθεσης της χώρας σε κινδύνους.

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΕΚΛΟΓΕΣ 2022Τσίπρας
Προηγούμενο Άρθρο

Απόψε η ομιλία Καραμανλή

Επόμενο Άρθρο

Η Ελλάδα της ντροπής! Ο ΕΦΚΑ και οι 300.000 μη μισθωτοί χωρίς γιατρό και περίθαλψη!

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Τσίπρας: Τέσσερα «stop» για τους εχθρούς της Δημοκρατίας

24/04/2025 | 12:00
Featured

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας πρόδωσε τον λαό, ήταν πουλημένος εξαρχής – Έκαψαν 104 ανθρώπους στο Μάτι και έστηναν σόου

29/03/2025 | 17:14
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αλέξης Τσίπρας: Η πατρίδα οδηγείται στα βράχια

18/03/2025 | 11:00
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ (δεν εικονίζεται), κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα, στο Ωδείο Αθηνών, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Featured

Με κορωνοϊό ο Τσίπρας – Δεν θα παραστεί στην κηδεία του Κώστα Σημίτη

07/01/2025 | 12:15
HOT NEWS

Μαρινάκης: Δίπλα στη λέξη «θράσος» στο λεξικό θα έπρεπε να μπει η φωτογραφία του κ. Τσίπρα

02/11/2024 | 09:00
Featured

Τσίπρας για ΣΥΡΙΖΑ: «Αν δεν αποκατασταθεί η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος από αριστερά, θα πάμε πιο δεξιά»

22/10/2024 | 23:51 - Ενημέρωση 23/10/2024 | 05:55
Featured

Πληροφορίες για επικοινωνία Τσίπρα-Βενιζέλου – «Λάθος η παραπομπή για την υπόθεση Novartis»

14/10/2024 | 11:31
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Το 57,4% δηλώνει υπέρ της πρότασης μομφής στον Κασσελάκη – Καταλληλότερος ο Τσίπρας για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

12/09/2024 | 10:11
Load More
Επόμενο Άρθρο

Η Ελλάδα της ντροπής! Ο ΕΦΚΑ και οι 300.000 μη μισθωτοί χωρίς γιατρό και περίθαλψη!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες

    922 shares
    Share 369 Tweet 231
  • Θρήνος στου Ρέντη: Το δεύτερο παιδί της οικογένειας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο – Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες

    534 shares
    Share 214 Tweet 134
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    570 shares
    Share 228 Tweet 143
  • ΟΣΔΕ 2025: Ποιες καλλιέργειες παίρνουν πριμ – Όλες οι πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ μέχρι Αύγουστο για τους αγρότες 

    333 shares
    Share 133 Tweet 83
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Ο Ζελένσκι στο σταυροδρόμι της ιστορίας: Το δίλημμα των εδαφικών παραχωρήσεων και η πίεση Τραμπ

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2025: Ποιοι θα πάρουν έως 16.835 ευρώ-Οδηγός πληρωμών και παγίδες σε εκκρεμείς συντάξεις

    230 shares
    Share 92 Tweet 58
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch