Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τζανακόπουλος: Η χώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση μετά από 10 χρόνια

Newsroom από Newsroom
25/11/2018 21:21
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-Για τον «πρώτο προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης» μίλησε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, τονίζοντας πως αυτό σηματοδοτεί ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση μετάβασης για τη νέα εποχή τόσο για την ελληνική κοινωνία και την κοινωνία.

«Η χώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση μετά από 10 χρόνια και τρία προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Με δεδομένο ότι είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι πλέον «έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τη δικό μας στρατηγικό σχέδιο στο πλαίσιο μιας λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης» για να προσθέσει ότι «είναι τεράστιο το γεγονός ότι δεν περικόπηκαν οι συντάξεις αλλά και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο επιβάρυνσης». Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία ισορροπεί και αυτό θα ενισχύσουν τις προοπτικές για την κοινωνία.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση προκρίνει τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολλών (εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) εντός του 2019 αρχής γενομένης της υλοποίησης των ελαφρύνσεων όπως εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Υπογράμμισε πως με βάση τη νέα κατάσταση, 620.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια να αυξάνονται και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει εντός του 2020 ανάλογα με τη δημοσιονομική δυνατότητα τα πεδία που θα επωφεληθούν.

Για τις δημοσκοπήσεις

«Αμφιβάλλω για το κατά ποσό η εικόνα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι η πραγματική εικόνα των πολιτικών συσχετισμών, πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται ως όπλο, ως επικοινωνιακό εργαλείο στα χέρια των κομματικών επιτελείων» είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά. «Δεν αποτελούν επιστημονικό τρόπο αποτύπωσης της πολιτικής σύγκρουσής και αυτό γίνεται εμφανές και με το πρωτοσέλιδο των Νέων του κ. Μαρινάκη: είχαμε διαστρέβλωση της ίδια της δημοσκόπησης, που η εφημερίδα δημοσίευσε» τόνισε και αναφέρθηκε στον τρόπο ερμηνείας της δημοσκόπησης από τον ίδιο τον κ. Φαναρά. «Δεν θα εσωτερικεύσω την εικόνα που θέλει να επιβάλει το παλιό μπλοκ εξουσίας» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την καθαρίστρια

Αναφερόμενος, τέλος, στην υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας στο Βόλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «το δικαστήριο προχώρησε σε μια νομική ερμηνεία χρησιμοποιώντας το πλαίσιο του νομού περί καταχραστών του δημοσίου», εκτιμώντας ότι δεν ήταν μια ορθή επιλογή. Διευκρίνισε, πάντως, πως ο τρόπος που προσεγγίζει ο νομικός κόσμος ένα νομοθέτημα είναι διαφορετικός από τον τρόπος που το προσεγγίζει ο πολιτικός κόσμος. Αναφερόμενος δε στην ουσία του νόμου ζήτησε να μην παραγνωρίζουμε πως ένας βασικός λόγος που η χώρα βρέθηκε στη χρεοκοπία είναι η εκτεταμένη διαφθορά.

Για σκάνδαλα

«Ας αναμένουμε και το πόρισμα και της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, να περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις και σε ποιους καταλογίζει ευθύνες» είπε ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς για το εάν θα συσταθεί προανακριτική.

Ενώ για τη δικογραφία για το C4I επίσης επανέλαβε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τη δικογραφία και εφόσον προκύψουν ενδείξεις ότι πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να ερευνηθούν τότε και με βάση τα στοιχεία και τις κατηγορίες θα παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις για τη σύσταση επιτροπών στη Βουλή.

Για Κεντροαριστερά και ΚΙΝΑΛ

«Βρισκόμαστε εδώ και χρόνια σε ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ. «Από εκεί και πέρα για μας το ζήτημα δεν είναι η προσέγγιση με μια ηγεσία που έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές και συνεχίζει με σαφή πολιτική πρόθεση να ταυτίζεται με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά ή του κ. Μητσοτάκη» προσέθεσε, τονίζοντας πως στα μείζονα θέματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η πρόταση συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας αλλά και στα ζητήματα οικονομίας δεν εντοπίζεται διαφορές στο πώς τοποθετούνται η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

«Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις, είμαστε ανοιχτοί σε πλατιά ψηφοδέλτια εκεί θα κριθεί η ανάγκη για συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και προοδευτικού κόσμου» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους συνέστησε υπομονή.

Ετικέτες: NewsΓΚΑΛΟΠΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣδημοσκοπήσειςδημοσκόπησηΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑκυβέρνησηΝΕΑοικονομίαΣΥΡΙΖΑΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γραμματέας ο Στέργιος Καλπάκης

06/07/2025 | 16:00
Featured

Μαρινάκης για δημοψήφισμα 2015: «Δεν θα ξεχάσουμε ούτε την επέτειο, ούτε τον υπαίτιο» – Οι συγκρίσεις 10 χρόνια μετά

05/07/2025 | 18:00
Featured

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Σκοτώθηκε ο Ζότα της Λίβερπουλ σε τροχαίο δυστύχημα

03/07/2025 | 13:40
Featured

Πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο, Euronext

01/07/2025 | 20:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Απόφαση-«βόμβα» ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των δώρων στο Δημόσιο-


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Βίντεο σοκ από τις πλημμύρες στο Τέξας: Το νερό παρασύρει ολόκληρο σπίτι, στους 68 οι νεκροί

    458 shares
    Share 183 Tweet 115
  • Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ για τον καύσωνα: Οι επιπτώσεις στην υγεία, πώς θα προστατευτείτε

    436 shares
    Share 174 Tweet 109
  • Έκτακτη ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ – Πρώτα οι έλεγχοι, μετά οι πληρωμές: Νέο μοντέλο και κρίσιμες ημερομηνίες έως 15 Σεπτεμβρίου

    532 shares
    Share 213 Tweet 133
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Οι 13 ώρες εργασίας, οι 37 μέρες, οι αντιδράσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Χωρίς delivery 12:00 με 17:00 τη Δευτέρα λόγω καύσωνα: Τα μέτρα από το υπουργείο Εργασίας

    298 shares
    Share 119 Tweet 75
  • Τέξας: Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες, ανάμεσά τους και 28 παιδιά – Δύσκολο το έργο των διασωστών

    226 shares
    Share 90 Tweet 57
  • Τροχαίο στα Μάλγαρα: Ρυμουλκούμενο νταλίκας “θέρισε” σταθμευμένο ΙΧ – Μιλούν κάτοικοι και φορείς στο tilegrafimanews.gr

    225 shares
    Share 90 Tweet 56
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch