Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βαρουφάκης: Είμαι πολύ περήφανος που ηχογράφησα τα Eurogroup(BINTEO)

Newsroom από Newsroom
24/02/2016 12:00
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Πολύ περήφανος» που ηχογράφησε τους συναδέλφους του ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών στα Eurogroup κατά την διάρκεια της θητείας του, δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Είμαι πολύ περήφανος που το έκανα αυτό, πολύ περήφανος. Και όποιος θέλει μπορεί να με προκαλέσει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Euronews. Όπως εξηγεί, πήρε την απόφαση αυτή μετά την πρώτη συνεδρίαση που πήρε μέρος, η οποία κράτησε δέκα ώρες και αμέσως μετά έμαθε πως δεν τηρούνται πρακτικά.

«Χρειαζόταν τις ηχογραφήσεις για να μπορώ να ενημερώνω τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο για όσα λέγονταν στις κλειστές συνεδριάσεις, γι αυτό επέλεξα λοιπόν την ηχογράφηση, μέσω του κινητού του τηλεφώνου». Πάντως επισημαίνει πως δεν προτίθεται να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις αυτές και πως η μόνη ενημέρωση από τις συνεδριάσεις που θα έχουν ή είχαν οι Ευρωπαίοι, θα είναι «μέσω διαρροών στους Financial Times».

«Άκουσα να λέγονται πράγματα εκεί μέσα από υπουργούς και ανώτατους αξιωματούχους που ποτέ δεν θα έλεγαν αν ο λαός που τους έστειλε εκεί, που πληρώνει τους μισθούς τους και τους ψήφισε, μπορούσε να παρακολουθεί και να ακούσει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας πως εάν οι συνεδριάσεις του Eurogroup μεταδίδονταν απευθείας στο ευρωπαϊκό κοινό, τότε η έκβαση των πραγμάτων θα ήταν διαφορετική.

Στην ερώτηση αν «κατέστρεψε την Ελλάδα», ο πρώην ΥΠΟΙΚ απάντησε: «Εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήμουν στην φυλακή, όχι στην καρδιά ενός δημοκρατικού ευρωπαϊκού κινήματος, σωστά»;

Για τον σύντροφο Τσίπρα

Ο κ. Βαρουφάκης σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας σημείωσε ότι ακούει πως τα τελευταία 5-6 χρόνια «η Ελλάδα αρχίζει να αναπτύσσεται». Αυτό έλεγαν και πρώην πρωθυπουργοί, τόνισε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τις υποσχέσεις του. «Δεν πρόκειται να γίνει όμως αυτό, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο». Απαντώντας στο γιατί το ισχυρίζεται αυτό ο Αλέξης Τσίπρας, απαντά «γιατί τότε ο κύριος Σαμαράς έλεγε το ίδιο πράγμα πριν από δυο χρόνια;»… «Είναι αυτό που εύχεται, ελπίζει πως θα το προκαλέσει με το να το λέει, αλλά αυτό δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να αλλάξεις ριζικά κάποια πράγματα, επίσης».

«Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα στραφεί ενάντια σε έναν σύντροφο όπως ο Αλέξης Τσίπρας και θα τον κακολογήσει. Έχουμε πολύ σοβαρές διαφορές. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, εγώ εμμένω στις θέσεις μου, αλλά δεν θα αποδοκιμάσω ή θα χρησιμοποιήσω χαρακτηρισμούς για φίλους και συντρόφους, ακόμα κι αν έχουν χωρίσει οι δρόμοι μας και δεν είμαστε πλέον σύντροφοι», καταλήγει.

Για την παραίτησή του, σημειώνει ότι παραιτήθηκε επειδή διαφώνησε με τη μετατροπή του «όχι» του δημοψηφίσματος σε «ναι» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε αναφορά σε πιέσεις της τρόικας να «φύγει από τη μέση» επειδή δεν συμφωνούσε με τις λύσεις που αυτή προωθούσε.

Ο Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν μετανιώνει που δεν αποτελεί μέρος της κυβέρνησης σήμερα, καθώς αν ήταν ακόμα υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να υιοθετήσει πολιτικές που θα γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα αποτύγχαναν.

Για την Ευρωζώνη και την Ε.Ε

Σε ότι αφορά την ευρωζώνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε ότι «η ταχέως κατακερματιζόμενη ευρωζώνη πρέπει να διασωθεί από τον εαυτό της». « Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσυντίθεται όπου και αν κοιτάξουμε», στο πλαίσιο εθνικών διαχωρισμών στο προσφυγικό και σε πολλά άλλα ζητήματα, επί των οποίων οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. ολοένα και περισσότερο περιχαρακώνονται ατομικιστικά γύρω από το εθνικό τους συμφέρον.

Όπως πρόσθεσε, όλες οι σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη έχουν πλέον μεταφερθεί στις Βρυξέλλες (Κομισιόν) και στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ και ESM), δηλαδή σε δομές που δεν διαθέτουν δημοκρατικά στοιχεία.

Η Ευρώπη πρέπει να υιοθετήσει περισσότερο δημοκρατικές πρακτικές κατά τη διαδικασία λήψης των αποφάσεών της, προσφέροντας ελεύθερη και ανοιχτή πρόσβαση στα πρακτικά των συνόδων κυβερνητικών αξιωματούχων ή και αρχηγών κρατών, οι οποίες λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την Ευρώπη που οραματίζεται σε 10 χρόνια από σήμερα, ο ίδιος είπε ότι θα την ήθελε ομόσπονδη, με κοινό Σύνταγμα και ομοσπονδιακή κυβέρνηση. «Δεν θα υπάρχει, θα είναι μια αστεία εκδοχή της Σοβιετικής Ένωσης. Φυσικά δεν έχουμε την KGB και τα γκουλάγκ, αλλά οι ομοιότητες υπάρχουν και είναι ορατές. Σκεφτείτε το, η Σοβιετική Ένωση ήταν μια οικονομική ένωση που δεν ήταν βιώσιμη, αλλά διατηρήθηκε όσο κράτησε για πολιτικούς λόγους. Όσο περισσότερο διατηρείς μια μεγάλη ένωση που δεν μπορεί να επιβιώσει, και το κάνεις αυτό με αυταρχισμό, τόσο πιο κοντά έρχεσαι στη διάλυση».
 

 

 

 

ΣχετικάΆρθρα

Featured

100 εκατ. ευρώ στο Άγιον Όρος από ΕΣΠΑ για έργα υποδομής εξήγγειλε ο Μητσοτάκης από την Ι. Κοινότητα

04/07/2025 | 15:06
HOT NEWS

37.000 προσλήψεις, 7 ενεργά voucher και 4 νέα προγράμματα: Ποιοι ωφελούνται άμεσα από τη ΔΥΠΑ

04/07/2025 | 15:02
ΔΙΕΘΝΗ

Θάνατος-κλειδί για το Κίεβο: Εξοντώθηκε ο Οριστσένκο, αρχηγός της “Χιτλερικής Νεολαίας” – Στο στόχαστρο των Geran-2

04/07/2025 | 15:00
Featured

Σκιά θανάτου πάνω από τη Γάζα: Νετανιάχου υπόσχεται επιστροφή ομήρων – Τραμπ πιέζει για κατάπαυση πυρός

04/07/2025 | 14:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πιλότος της Sudan Air ευχαριστεί τον Αρχάγγελο Μιχαήλ – Ένα συγκλονιστικό θαύμα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ζαχάροβα: «Η Δύση δεν έχει κανέναν έλεγχο στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία – Μπορεί να καταλήξουν εναντίον της»

    386 shares
    Share 154 Tweet 97
  • Φωτιά τώρα στη Ραφήνα – 90 πυροσβέστες και πέντε εναέρια στη μάχη, 112 εκκένωσης για τρεις περιοχές

    376 shares
    Share 150 Tweet 94
  • Μπαίνει σε «θερμικό θόλο» η χώρα: Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες, επιμένουν οι άνεμοι – Σε ποιες περιοχές θα είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

    334 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ για αγρότες και Κτηνοτρόφους: Κίνδυνοι απώλειας ενισχύσεων και τα «φαντάσματα» των δηλώσεων ΟΣΔΕ

    334 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Ο Τραμπ σκοπεύει να αρχίσει να ενημερώνει τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ από σήμερα για τους δασμούς

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Ντιόγκο Ζότα – Αναγνώριση από τους γονείς: «Έσπασε» η οικογένεια στο Ινστιτούτο Ζαμόρα – Διεθνές σοκ για τον άδικο χαμό

    240 shares
    Share 96 Tweet 60
  • ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ 2025–2026: Αιτήσεις, επιδόματα έως 240 ευρώ, όλες οι ειδικότητες και τα ενεργά voucher – Αναλυτικός οδηγός

    293 shares
    Share 117 Tweet 73
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch