Η αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού θα ήταν μία καλή κίνηση με την έννοια ότι κάπως πρέπει να αναληφθεί μία ευθύνη, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μετά και τη σχετική δήλωση του προέδρου της ΝΔ μέσω twitter για τις εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό, λόγω αναβολής στη λήψη απόφασης από το ΚΑΣ για την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου στο πρώην αεροδρόμιο.

«Δεν έρχεται κανείς να εμπλακεί σε μία ιστορία που θα περνάνε τα χρόνια, για να συζητάει και να ξανασυζητάει, γιατί έχει ένα ΚΑΣ, το οποίο στην πραγματικότητα εκφράζει συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις» παρατήρησε ο κ. Βορίδης και διερωτήθηκε: «Ανακαλύψαμε τώρα τα αρχαία στο Ελληνικό, που ήταν αεροδρόμιο 700 χρόνια;».

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε με λύσσα τις δρομολογημένες από τη ΝΔ επενδύσεις»

Ο τομεάρχης της ΝΔ απέρριψε τον ισχυρισμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. «Να συνεννοηθούμε ποια είναι τα ξένα κεφάλαια που έχουν εισρεύσει; Είναι χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα οποία ουσιαστικά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός μέσα από δανεισμό, είναι η επένδυση της COSCO, η οποία έχει πολεμηθεί με τον πιο λυσσαλέο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επένδυση στις Σκουριές, η οποία έχει πολεμηθεί με τον πιο λυσσαλέο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων, που έχει πολεμηθεί με τον πιο λυσσαλέο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλες είναι επενδύσεις ώριμες και δρομολογημένες από τη Νέα Δημοκρατία, τις οποίες πολέμησε με λύσσα ο ΣΥΡΙΖΑ και που εξαναγκάστηκε στην πραγματικότητα να τις αφήσει να προχωρήσουν με πάρα πολλές δυσκολίες και αντινομίες, αυτές που ζούμε και τώρα» είπε.

Για τις δημοσκοπήσεις

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη δημοσκοπική αποτύπωση του κυβερνητικού έργου ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη πως «το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης δημιούργησε μία σχετική ηρεμία το καλοκαίρι», όμως «όλες οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας και πια ο χρόνος πιέζει και κάθε μήνας που περνάει πια, είναι ένας μήνας που μας φέρνει πιο κοντά στη λήξη του προγράμματος», όπου «η λήξη του προγράμματος χωρίς έξοδο στις αγορές και μάλιστα χωρίς έξοδο που να συνδέεται με πρόγραμμα προληπτικής γραμμής στήριξης -γιατί όλα αυτά είναι πρόσθετες συμφωνίες- μας φέρνει πιο κοντά σε δύσκολες αποφάσεις, που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση». «Παρακολουθούμε τις μετρήσεις, όλοι τις αξιολογούμε, όλες οι μετρήσεις δείχνουν μία μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, τώρα το σημαντικό είναι πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και μπρος» πρόσθεσε.

Για την υπερτιμολόγηση των αρθροσκοπήσεων και τα σκάνδαλα στην Υγεία

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της τιμολογησης -επί δικής του υπουργίας- των αρθροσκοπήσεων, ο κ. Βορίδης, μετά και την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, διευκρίνισε:

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι το βασικό πρόβλημα στο σύστημα υγείας ήταν η τιμολόγηση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων. Είπαμε να κάνουμε πολιτική, αλλά πρέπει να έχουμε και μία ελάχιστη σοβαρότητα. Έρχονται στον υπουργό, ο οποίος έχει κόψει 300 εκατ. και του λένε γιατί μία συγκεκριμένη εξέταση, που είχε ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας να τιμολογηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο, την τιμολόγησε με τον συγκεκριμένο τρόπο. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί μετά από δύο χρόνια από την τιμολόγηση υπήρξε μία άλλη σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, η οποία είπε ότι όχι δεν έπρεπε να τιμολογηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο, έπρεπε να τιμολογηθεί με έναν άλλο.

Ακόμη σήμερα δε γνωρίζουμε αν η μεταγενέστερη αυτή τιμολόγηση είναι ορθή. Θα κριθεί από το πόσες τέτοιες εξετάσεις θα γίνουν. Αν έχουν κάνει μία τιμολόγηση, που ωραία τη βλέπουμε χαμηλή, αλλά τελικά είναι τελείως μη συμφέρουσα για να γίνει, τότε ο ασθενής δεν ωφελείται από μία καλή εξέταση και στην πραγματικότητα θα χρησιμοποιηθεί το θεραπευτικό της ισοδύναμο, που είναι μία ακριβή εξέταση».