220 ευρώ από 185 η κατώτατη εισφορά στις – Τι πληρώνουμε για επικουρική και ΟΑΕΔ – Η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία θα είναι υποχρεωτική και οι επόμενες προαιρετικές. Αντιδράσεις αναμένονται από τα συνδικάτα, σύμφωνα με πληροφορίες του tilegraifmanews

: Η πρώτη ασφαλιστική κατηγορία θα είναι υποχρεωτική και οι επόμενες προαιρετικές. Όσο υψηλότερες εισφορές καταβάλλει κάποιος τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα λαμβάνει. Η κατώτατη εισφορά θα ανέρχεται σε 220 ευρώ το μήνα, 155 ευρώ για την κύρια σύνταξη ,55 ευρώ για την υγειονομική περίθαλψη και 10 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ.

Όσο υψηλότερες εισφορές καταβάλλει κάποιος τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα λαμβάνει.

Ολα τα για τις συντάξεις ΕΔΩ 

Το νέο ασφαλιστικό φέρνει το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους, τη θέσπιση της μόνιμης οικονομικής ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, την καταβολή αυξήσεων στους δικαιούχους περίπου 300.000 επικουρικών συντάξεων, αλλά και την αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων για όσους έχουν περισσότερα από 33 χρόνια ασφάλισης.

Οι νέες ασφαλιστικές εισφορές αναμένονται μέσα στον Ιανουάριο επίσημα και η πληρωμή τους τοποθετείται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Δηλαδή αναμένεται να πληρωθούν από Μάρτιο.

Δεδομένο θεωρείται ότι καταργείται η 13η , ενώ όλες οι αλλαγές στο ασφαλιστικό θα χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που είχαν δοθεί στους συνταξιούχους ως 13η σύνταξη και δεν θα ξαναδοθεί.

Πέρυσι διατέθηκαν περισσότερα από 830 εκατ. ευρώ μόνο για την εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων και φέτος με περίπου το ίδιο ποσό θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των παρεμβάσεων που προγραμματίζονται.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2020 : Η ώρα της αλήθειας! Αναδρομικά συνταξιούχων Δημοσίου, απόστρατοι, ΙΚΑ

2020 : Όλες οι αυξήσεις στις συντάξεις άμεσα – ΛΙΣΤΑ , ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Η ώρα της κρίσης για τις συντάξεις αναδρομικά ! ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ

Επί της ουσίας θα υπάρξει αποσύνδεση των ασφαλιστικών από το δηλωθέν εισόδημα και θα γίνει επαναφορά στο σύστημα με τις ασφαλιστικές κλάσεις.

Οι εισφορές αυτές θα κυμαίνονται από 210 έως και περίπου 560 ευρώ τον μήνα. Υποχρεωτική θα είναι μόνο η καταβολή των 210 ευρώ, ενώ υψηλότερη εισφορά θα επιλέγουν μόνο όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη .

Θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στο ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δηλώνουν περισσότερα από 12.000-15.000 ευρώ καθαρού κέρδους στην εφορία, αναφέρει το ieidiseis.gr.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ασφαλισμένων δηλώνει κέρδη κάτω των 10.000 ευρώ. Αυτοί θα υποστούν αύξηση στο ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρώνουν καθώς το ελάχιστο ποσό, από τα 186 ευρώ που είναι σήμερα, θα διαμορφώνεται στα 210 ευρώ.

Το ένα επίπεδο αφορά μόνο τους νέους επαγγελματίες με δραστηριότητα έως 5 ετών. Τα υπόλοιπα έξι επίπεδα είναι «ανοικτά» για όλους, καθώς ο ασφαλισμένος θα μπορεί στις αρχές κάθε έτους να επιλέγει ελεύθερα ένα από τα έξι αυτά επίπεδα, με βάση την οικονομική του δυνατότητα. Το κατώτατο επίπεδο διαμορφώνεται στα 210 ευρώ τον μήνα, εκ των οποίων τα 155 αφορούν εισφορές κύριας σύνταξης (ΕΦΚΑ) και τα 55 εισφορές υγείας.

Οι εισφορές κύριας προσαυξάνονται έως και το έκτο επίπεδο. Ειδικότερα κλιμακώνονται στα 186 ευρώ στο δεύτερο επίπεδο, στα 236 ευρώ στο 3ο, στα 297 ευρώ στο 4ο, στα 369 ευρώ στο 5ο και στα 500 ευρώ στο 6ο και τελευταίο επίπεδο.

Οι εισφορές υγείας προσαυξάνονται έως και το 2ο επίπεδο και παραμένουν σταθερές στα 66 ευρώ για όλα τα επόμενα. Το ύψος της συνολικής εισφοράς διαμορφώνεται στα 210 ευρώ για το πρώτο επίπεδο, τα 252 για το 2ο, τα 302 για το 3ο, τα 363 για το 4ο, τα 435 για το πέμπτο και στα 566 για το 6ο επίπεδο ασφάλισης.

Για τους νέους ασφαλισμένους (έως πέντε έτη ασφάλισης) θεσπίζεται χαμηλότερο επίπεδο εισφορών στα 126 ευρώ (εκ των οποίων 93 για σύνταξη και 33 για υγεία).

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2020 : Η ώρα της αλήθειας! Αναδρομικά συνταξιούχων Δημοσίου, απόστρατοι, ΙΚΑ

280 έως 800 ευρώ τα αναδρομικά στις συντάξεις Οκτωβρίου – Φεβρουαρίου – ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ

Η ώρα της κρίσης για τις συντάξεις αναδρομικά ! ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ

Οι 3 βαθμίδες για τις επικουρικές συντάξεις : 42 ευρώ, 51 ευρώ και 61 ευρώ – ΟΠΕΚΑ