Α21 αίτηση online στο idika.gr – ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) : Το ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ – ΠΑΙΔΙΟΥ 2022 – ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – Τελευταίες ειδήσεις.
Ειδήσεις: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Α21 Επίδομα Παιδιού».
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.
Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
https://www.youtube.com/watch?v=yoteFI7vgrY
Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για την αίτηση
Ο ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες στη διαδικασία σωστής συμπλήρωσης της αίτησής τους, θεώρησε χρήσιμο να αναδείξει κάποιες βασικές ερωταπαντήσεις, οι οποίες είναι οι εξής:
Στην προσυμπληρωμένη αίτηση Α21 το παιδί μου εμφανίζεται χωρίς όνομα (θήλυ ή άρρεν) και η πλατφόρμα δεν μου επιτρέπει να προσθέσω το όνομα. Τι πρέπει να κάνω;
Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού έχει καταχωρηθεί ήδη στον ΑΜΚΑ πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα. Αν το παιδί εξακολουθεί να εμφανίζεται χωρίς όνομα και μετά την ακύρωση της αίτησης, πρέπει να πάτε στο ΚΕΠ και να δηλώσετε το όνομα του παιδιού σας στον ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, να ακυρώσετε πάλι την αίτηση Α21 και να υποβάλετε οριστικά νέα.
Δεν αναγνωρίζονται προστατευόμενα μέλη, επειδή δεν ταυτοποιούνται τα επώνυμα των τέκνων με τον ΑΜΚΑ τους. Τι πρέπει να κάνω;
Σας εφιστούμε την προσοχή πως, όταν γίνεται προσθήκη τέκνου, καταχωρείται μόνο το επώνυμο του παιδιού (όχι το όνομά του) και ο ΑΜΚΑ του. Αν το πρόβλημα ταυτοποίησης παραμένει, οι δικαιούχοι πρέπει να ελέγξουν τα πλήρη στοιχεία του εξαρτώμενου τέκνου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΜΚΑ (www.amka.gr) ή/και να απευθυνθούν σε κάποιο ΚΕΠ, ώστε να διορθώσουν τυχόν αστοχίες στο ηλεκτρονικό μητρώο ΑΜΚΑ. Πιθανότατα έχει γραφτεί στην πλατφόρμα με διαφορετικό τρόπο το επώνυμο δίπλα στον ΑΜΚΑ, σε σχέση με το πώς έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ. Στη συνέχεια, πρέπει να ακυρωθεί η αίτηση Α21 και να υποβληθεί οριστικά νέα αίτηση, ώστε να αντληθούν εκ νέου τα διορθωμένα στοιχεία από το μητρώο του ΑΜΚΑ.
Από την εφαρμογή ζητείται ΑΦΜ παιδιού, ενώ δεν με αφήνει να τον εισάγω και με παραπέμπει στα ΚΕΠ. Τι πρέπει να κάνω;
Για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2004 και μετά, δεν ζητείται ο ΑΦΜ. Εντούτοις, για τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2003 και πριν, ο ΑΦΜ είναι υποχρεωτικός. Αν αυτός ο ΑΦΜ δεν έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του ΑΜΚΑ, τότε οι πολίτες παραπέμπονται σε ΚΕΠ, για να ενημερώσουν το μητρώο ΑΜΚΑ με τον αντίστοιχο ΑΦΜ, καθώς δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση του μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω της αίτησης Α21. Στη συνέχεια, η αποθηκευμένη αίτηση Α21 πρέπει να ακυρωθεί και να υποβληθεί οριστικά νέα, ώστε να αντληθούν εκ νέου τα διορθωμένα στοιχεία από το μητρώο του ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση που γνωρίζετε ότι ο ΑΦΜ του παιδιού έχει ήδη καταχωρηθεί στον ΑΜΚΑ, απλά ακυρώστε την αίτηση Α21 και υποβάλλετε οριστικά νέα.
Ενώ ο ΑΦΜ του παιδιού μου έχει καταχωρηθεί από σήμερα στο μητρώο του ΑΜΚΑ, η αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί ακόμη και αναφέρεται στο σύστημα ως επισήμανση. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο;
Η ενημέρωση του ΑΜΚΑ με τον ΑΦΜ είναι άμεση. Ακυρώστε την αίτηση και υποβάλλετε οριστικά μια νέα, ώστε να αντληθεί εκ νέου ο ΑΦΜ από τον ΑΜΚΑ του παιδιού σας.
Όσοι αναζητούν επιπρόσθετες πληροφορίες, μπορούν να ανατρέξουν στο σύνολο των συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων για το επίδομα παιδιού στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.
Α21 αίτηση online στο idika.gr – ΟΠΕΚΑ : Το ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ – ΠΑΙΔΙΟΥ 2022 – ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – Τι ισχύει.
Έξι νέα προγράμματα για 270.000 ανέργους και εργαζόμενους θα δουν το φως της δημοσιότητας από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (oaed.gr) σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει παρουσιάσει ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.
Αναλυτικά, πιθανότατα εντός της εβδομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί:
-Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Στόχος της δράσης είναι η απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων ανέργων, 18-29 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα για την ταχύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 65.000.000 ευρώ, θα διαθέσει 6.500 θέσεις στην Αττική και 3.500 στην Κεντρική Μακεδονία και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Ο προϋπολογισμός, ύψους 65 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Αλλά και το αμέσως επόμενο διάστημα, τρία νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας αλλά και δύο μεγάλα προγράμματα κατάρτισης για άνεργους και εργαζόμενους αναμένεται να τεθούν σε τροχιά πλήρους ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Αναλυτικά, τα προγράμματα είναι:
–Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας
–
Πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω, σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας της χώρας, με προτεραιότητα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, και με έμφαση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας.
Το πρόγραμμα διάρκειας 18 μηνών θα επιχορηγεί με 13.709 ευρώ συνολικά το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες και με 11.995 ευρώ συνολικά τις επιχειρήσεις στις υπόλοιπες περιφέρειες.
Στόχος η ανάσχεση των συνεπειών της ανεργίας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η διαρκής και επί μακρόν απομάκρυνση από την εργασία δυσχεραίνει την πιθανότητα επανένταξής τους στην αγορά εργασίας. Ο προϋπολογισμός ύψους 119,7 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.
-Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας
Η δράση αφορά στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για κατηγορίες ανέργων που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι οι οποίοι είτε ανήκουν στους πιο ευπαθείς πληθυσμούς, όπως άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, άνεργοι που ολοκλήρωσαν προγράμματα απεξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες, νεαρά παραβατικά άτομα ή νεαρά άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, θύματα ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας και διεμφυλικά πρόσωπα, είτε αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως μητέρες που επιστρέφουν στην αγορά εργασίας μετά την ανατροφή των παιδιών τους, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 24 μηνών, άνεργοι άνω των 55 ετών με 12μηνη ανεργία, άτομα με πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ.
Για τις 3.000 πιο ευπαθείς πληθυσμούς, καθότι απαιτούν μεγαλύτερες περιόδους επιχoρηγούμενης απασχόλησης για να επανέλθουν στην αγορά εργασίας σε μόνιμη βάση, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 2 χρόνια και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 17.112 ευρώ συνολικά, ενώ για τις 7.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ένα έτος και το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 8.556 ευρώ συνολικά. Ο προϋπολογισμός ύψους 111,23 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης
Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 30 ετών
Στόχος της δράσης είναι η απόκτηση 7μηνης εργασιακής εμπειρίας 10.000 νέων ανέργων, 18-30 ετών, αποφοίτων τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, σε εργασιακό περιβάλλον του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα για την ταχύτερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.
Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και σε επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Ο προϋπολογισμός ύψους 68 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ταμείο ανάκαμψης – Κατάρτιση
Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες γνώσεις
Στόχος της δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς».
Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών (120 ώρες μ.ο.) σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.
Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης 150.000 εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες
Στόχος της δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων(upskilling) των εργαζομένων και η επανειδίκευσή τους (reskilling) σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της απασχολησιμότητάς τους.
Η δράση, αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών (120 ώρες μ.ο.) σε 150.000 εργαζόμενους, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.
Η Ελλάδα της ντροπής! Ο ΕΦΚΑ και οι 300.000 μη μισθωτοί χωρίς γιατρό και περίθαλψη!
ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΑΕΔ 2022 : Τι καταβάλει σήμερα για το Voucher – Όλη η λίστα