ΤΩΡΑ : Έως τον Μάιο θα δοθούν 75.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις: Έως τον Μάιο θα δοθούν 75.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις – Οι εκκρεμείς συντάξεις παίρνουν τον δρόμο για τακτοποίηση τους ! Τι δηλώνει στο tilegrafimanews αρμόδιος παράγοντας για τα ασφαλιστικά ταμεία.

: Συνεχής ενημέρωσης ΕΔΩ 

-Στην κάλυψη για 75.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα θα προχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας έως τον Μάιο του 2020, όπως διαβεβαίωσε στο tilegrafimanews.gr ανώτατος υπηρεσιακός παράγοντας του αρμόδιου υπουργείου ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα φορά το σύνολο των νέων  συντάξεων για τις οποίες έχουν γίνει αιτήσεις έως σήμερα.

Αναλυτικά, από τις 148.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης που είναι καταχωρημένες στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), οι «ληξιπρόθεσμες”, δηλαδή εκείνες οι οποίες έχουν κατατεθεί εδώ και πάνω από 3 μήνες, ανέρχονται σε περίπου 104.000.

Εν τω μεταξύ, από τις οι 28.000 δεν μπορούν διεκπεραιωθούν άμεσα (π.χ. διεθνείς συντάξεις κλπ.). Έτσι μένουν περίπου 76.000, οι οποίες μπορούν να εκδοθούν.

Συντάξεις : Στα 300 εκατ. ευρώ το κόστος των εκκρεμών

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλει ο ΕΦΚΑ καθώς τα συνολικά ποσά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Το κόστος εξόφλησής τους μαζί με τα αναδρομικά ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα  η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα πλάνο εξόφλησης των εκκρεμών συντάξεων, σχεδιάζει – στο «πνεύμα” των αποφάσεων του ΣτΕ- την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 30 – 35 έτη ασφάλισης, η οποία θα ισχύει τόσο για τις «παλιές” όσο και τις «νέες” αλλά και τις εκκρεμείς συντάξεις.

: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας με στόχο να κατατεθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Μετά την ισχύ του νέου νόμου θα καταβληθούν οι αυξήσεις ενώ τα αναδρομικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν τον Φεβρουάριο ή τον Ειδικά για τις νέες κύριες συντάξεις(μετά τον νόμο Κατρούγκαλου) θα υπολογιστούν με τα νέα και μεγαλύτερα ποσοστά και όσοι έχουν από 30 έτη και η αύξησή τους θα κυμαίνεται, ανάλογα με τον μισθό και τα έτη ασφάλισης. Με τα ως τώρα δεδομένα και τα υπό επεξεργασία νέα ποσοστά αναπλήρωσης πιο κερδισμένοι βγαίνουν όσοι έχουν πάνω από 35 έτη και αποδοχές άνω των 1.700 ευρώ.

Συντάξεις ΝΕΑ : Έως τον Ιανουάριο το νέο ασφαλιστικό

: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται από το υπουργείο Εργασίας με στόχο να κατατεθεί στις αρχές Ιανουαρίου. Μετά την ισχύ του νέου νόμου θα καταβληθούν οι αυξήσεις ενώ τα αναδρομικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», η μία επιλογή είναι να αυξηθούν οι σημερινοί συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου κατά 10% μετά τα 30 έτη ασφάλισης, όπου και παρατηρούνται οι μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων ανεξαρτήτως μισθού, σε σχέση με τα ποσά συντάξεων πριν από τον νόμο 4387/2016. Η δεύτερη επιλογή είναι να αυξηθούν πάνω από 10% οι συντελεστές αναπλήρωσης μετά τα 33-35 έτη ή και μετά τα 37 έτη, ώστε να υπάρξει κίνητρο για μεγάλη σύνταξη μεν, αλλά με ανάλογη αύξηση των ετών εργασίας.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ : Τι θα λάβουν 6 κατηγορίες συνταξιούχων – Μέρισμα, ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οι συντάξεις σε αριθμούς : Τι αναδρομικά θα λάβουν συνταξιούχοι ΝΑΤ, Δημοσίου, ΙΚΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2019 : Στις 26 Νοεμβρίου η πληρωμή για Α21 ΟΠΕΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑNΑΔΡΟΜΙΚΑ