ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε έστω και τα λιγοστά ευρώ από το επίδομα ενοικίου για τον Ελληνα είναι μία ανάσα στα οικονομικά αδιέξοδα του.


Χιλιάδες χρήστες στο διαδίκτυο αναζητούν πληροφορίες για την επιδότηση ενοικίου η πλατφόρμα της οποίας θα ανοίξει έως την ερχόμενη Παρασκευή (01/03/2019).
Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τον περσινό αριθμό, όπως δήλωσε στο tilegrafima.gr ανώτερος υπηρεσιακός παράγοντας του αρμόδιου υπουργείου.
Όπως διευκρίνισε, οι αιτήσεις θα υποβληθούν με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018 και στην συνέχεια θα γίνει συμψηφισμός των ποσών με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2019. Στην πρώτη πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Επίσης, όπως τόνισε , το ποσό του επιδόματος αναμένεται να είναι 70 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπα και θα λαμβάνει προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα για κάθε επιπλέον μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.
Ειδικά για μονογονεϊκή οικογένεια καθώς και για νοικοκυριό με απροστάτευτο τέκνο, για το πρώτο ανήλικο μέλος του ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.
Την ίδια ώρα, η αρμόδια υπουργός κ. Φωτίου, εξήγησε ότι «Μέσα σε αυτή την εβδομάδα επειδή ρεγουλάρονται κάποιες ρυθμίσεις θα ανακοινωθεί το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου. Θα το ανακοινώσουμε εντός των επόμενων ωρών ή ημερών».
Και συνέχισε,«Δεν είναι μια διαδικασία όπου μπαίνεις άπαξ, ποτέ δεν κλείνει. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος, γιατί τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά από 1/1/2019».
Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, «η πρώτη πληρωμή θα γίνει το πιθανότερο μέσα στον Απρίλιο», ενώ εξήγησε αναλυτικά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα ισχύουν για να λάβει κάποιος το επίδομα.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση από 840 ευρώ έως 2.520 ευρώ το χρόνο.
Τα κριτήρια πάντως σε σχέση με πέρυσι έχουν αλλάξει κάπως χωρίς όμως να ξεφεύγουν από τη βασική κατεύθυνση του προγράμματος που στοχεύει να δώσει μία κρατική ενίσχυση στα νοικοκυριά που έχουν χτυπηθεί δραματικά από την οικονομική ανέχεια.