718 ευρώ για τον κορονοϊο- ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Μία νέα δέσμη κυβερνητικών παρεμβάσεων με αφορμή τον κορονοϊό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ).

: Κατά τη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος η καταβολή έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 718 ευρώ για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που μπορεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω της εξάπλωσης του ιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους φορείς, θα αξιοποιηθούν το επόμενο διάστημα ενώ στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκονται οι γονικές άδεις λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων και εργοδοτών, παρουσίασαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους χώρους εργασίας, παρουσία του Διοικητή του Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φορέων έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στα κονδύλια που μπορεί βάσει της νομοθεσίας να διαθέσει ο Οργανισμός σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, όπως η καταβολή επιδόματος 718 ευρώ για 45 μέρες όταν μια επιχείρηση αναστείλει τη λειτουργία της λόγω ανυπαίτιου κωλύματος έπειτα από κρατική απόφαση.

«Οι προτάσεις, που διατυπώθηκαν στη σύσκεψη, θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας»

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης ευχαρίστησε τους κοινωνικούς εταίρους για την άμεση ανταπόκρισή τους στη σημερινή έκτακτη πρόσκληση και, κυρίως, για το πνεύμα συνεργασίας και ευθύνης που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. «Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και τακτικών συναντήσεων για την από κοινού αντιμετώπιση της απειλής του κορονοϊού, πολιτεία, εργαζόμενοι και εργοδότες μαζί. Οι προτάσεις, που διατυπώθηκαν στη σύσκεψη, θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής επεξεργασίας και θα αξιοποιηθούν πολύ σύντομα στο πλαίσιο της επόμενης δέσμης μέτρων των κυβερνητικών παρεμβάσεων» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, διατυπώνοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι και αυτήν την κρίση «θα την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, συντεταγμένοι και θα συμβάλουν όλοι από κοινού – εργοδότες, πολιτεία και εργαζόμενοι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι μία επιδημία, όπως ο κορονοϊός, πολλώ δε μάλλον μία ενδεχόμενη πανδημία, δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά, «θα μας πλήξει όλους». «Γι’ αυτό, πρέπει όλοι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία, να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε όποια φαινόμενα παρουσιαστούν. Ελπίζω να μην είναι σαν αυτά που βλέπουμε στη γειτονική μας χώρα, την Ιταλία» υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε: «Σε αυτήν τη σύσκεψη με το υπουργείο Εργασίας και τους εργοδοτικούς φορείς, θέσαμε ένα πλαίσιο και ζητήσαμε να μεταφερθεί στους αρμόδιους φορείς η ανάγκη να ενισχυθεί η δημόσια δομή υγείας, η οποία, τις επόμενες ημέρες και όσο εξελίσσεται η επιδημία, θα υποστεί τεράστιες πιέσεις. Ταυτόχρονα, ζητήσαμε να μην επιχειρήσουν κάποιοι να δώσουν ταξική διάσταση, δηλαδή να κερδοσκοπήσουν πάνω στον πόνο και να προχωρήσουν σε παραβατικές και καταχρηστικές συμπεριφορές, εκμεταλλευόμενοι μέτρα πολλές φορές έστω και καθ΄ υπερβολή. Καλούμε τους εργαζόμενους, όταν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα, να τα καταγγέλλουν άμεσα στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, στα σωματεία, στις Ομοσπονδίες και τη ΓΣΕΕ».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε κάθε μέτρο που μπορεί να περιορίσει τη μετάδοση του ιού» υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος, προσθέτοντας: «Με αυτές τις σκέψεις, κάναμε διάφορες προτάσεις στο υπουργείο που θα αφορούν και τη φύλαξη των παιδιών σε ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων και, βεβαίως, είπαμε ότι το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι. Να μεριμνήσει η πολιτεία και στο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 του μήνα, όπου θα συζητηθούν τα μέτρα και οι δημοσιονομικές επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη, η χώρα μας, που έχει υποστεί τεράστια πλήγματα, λόγω της δεκαετούς κρίσης, να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πόρους, για να αντιμετωπίσουμε, όσο το δυνατόν αποτελεσματικά, αυτήν την πληγή».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που λειτουργούν, έχουν υποστεί πλήγμα, ενώ ανέφερε ότι, στα τέλη του Μαρτίου, θα γίνει μία συνολική αποτίμηση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, ό,τι αποφασιστεί, θα πρέπει να αναθεωρείται σε τακτά χρονικά διαστήματα, «καθώς πρόκειται για μία συγκυρία, την εξέλιξη της οποίας δεν μπορούμε να προβλέψουμε».

Επίδομα ΟΑΕΔ 718 ευρώ για τον κορονοϊο- ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Εργασία μέσω ΑΣΕΠ

Αλλάζει η σειρά των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για 2.980 μόνιμες θέσεις, καθώς αυτή για τις 45 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ (πληρώματα ασθενοφόρων) μετακινείται προς τα πίσω. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ενώ το σχέδιο προκήρυξης έχει σταλεί από την Ανεξάρτητη Αρχή προς τον φορέα, εκείνος δεν έχει απαντήσει.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το νέο προγραμματισμό του :

–Ήδη, στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η πολυ-προκήρυξηγια 79 μόνιμες θέσεις σε διάφορους φορείς του Δημοσίου: Οι θέσεις που ζητούνται είναι στις ειδικότητες: ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Μηχανικών (Ηλεκτρολόγος), ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Μηχανικών (Ηλεκτρολόγος), ΔΕ Τηλεφωνητών, ΔΕ Επιμελητών Εισπράξεων, ΔΕ Ταμίας – Λογιστής και ΔΕ Τεχνικών (Ηλεκτρολόγος) και στους εξής φορείς: Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης: 1 θέση, Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας: 1 θέση, Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και Κομοτηνής: 1 θέση, Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων: 1 θέση, Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας: 1 θέση, Αγινήτειο Νοσοκομείο: 4 θέσεις ΤΕ και ΔΕ, ΑΕΜΥ: 1 θέση ΤΕ, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: 1 θέση ΔΕ, Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) ΑΕ: 3 θέσεις ΔΕ, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) ΑΕ: 2 θέσεις ΔΕ, Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ): 5 θέσεις ΠΕ, Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ): 9 θέσεις ΠΕ και ΤΕ, Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ): 1 θέση ΠΕ, Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων: 8 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, Ίδρυμα Αγωγής Αρρένων Βόλου: 5 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής: 7 θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: 1 θέση ΔΕ, Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας Ασωπού -Κορινθίας (ΑΟΣΑΚ): 1 θέση ΔΕ, ΓΕΝ/Πεδίο Βολής Κρήτης: 6 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) ΑΕ: 8 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Οργανισμός Λιμένος Νομού Εύβοιας (ΟΛΝΕ) ΑΕ: 12 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

–Στη συνέχεια αναμένεται η προκήρυξη για 187 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (167) και τον ΟΠΕΚΕΠΕ (20) στις ειδικότητες: ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωπόνων (Φυτικής Παραγωγής), ΠΕ Κτηνιάτρων, ΠΕ Ιχθυολόγων, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ Γεωργικού – Κτηνοτροφικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού.

Θα ακολουθήσουν για να πάρουν ΦΕΚ εντός Μαρτίου και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων προς τα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο, οι προκηρύξεις για:

–45 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ, εφόσον επιστρέψει εγκαίρως από τον φορέα.

–2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους, στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στις ειδικότητες: Κοινωνικούς λειτουργούς (ΠΕ, ΤΕ), Ψυχολόγους (ΠΕ), Νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ), Βοηθούς Νοσηλευτών (ΔΕ), Κοινωνιολόγους (ΠΕ), Επισκέπτες Υγείας (ΤΕ), Πτυχιούχους Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΕ), Πτυχιούχους Κοινωνικής Διοίκησης (ΠΕ), Οδηγούς (ΔΕ), Οικογενειακούς Βοηθούς (ΥΕ), αναφέρει το aftodioikisi.gr.

Δικαιούχοι – Κοινωφελής εργασία 2020 ΟΑΕΔ – ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ONLINE

Ρύθμιση -κόφτης για αναδρομικά στις συντάξεις – Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΝΑΤ, Δημοσίου

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Απριλίου