: Ποιες αλλαγές εξετάζει η κυβέρνηση στη χορήγησή του. Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο εξετάζει η κυβέρνηση.

Ανοιχτό άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για την αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ειδικά για τα νοικοκυριά στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Το ενδεχόμενο το εξετάζει η κυβέρνηση σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.

Στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται ήδη αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά των καυσίμων και ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, η οποία αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, προσπαθεί να βρει τρόπους πληρωμής του επιδόματος στους δικαιούχους εντός του 2019, ώστε να δοθεί άμεσα σε όσους έχουν ανάγκη.

Αναφερόμενος στην προθεσμία των 120 δόσεων, για τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία, ο κ. Βεσυρόπουλος επανέλαβε ότι αυτή εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου. Σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ρυθμιστεί οφειλές που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε σχέδιο για κίνητρα αντικατάστασης αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα οχήματα, «καθαρά» περιβαλλοντικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, «Καλημέρα»

protothema.gr