: «Δεν χάνεται κανένα επίδομα ακόμα κι αν έχει γίνει λάθος. Τα επίδοματα που έπαιρναν κάποιοι δικαιούχοι έχουν ενσωματωθεί όλα στα ΚΕΑ (keaprogram.gr)». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με συνέντευξη της στην κρατική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύει ότι μέσω της συμφωνία θα υπάρξουν περικοπές επιδομάτων.

Η ίδια ανέφερε ότι «τα μέτρα αφορούν το ένα τρίτο των συνταξιούχων, που έχουν προσωπική διαφορά ή στη σύνταξη ή στο επικουρικό». Με τη συμφωνία, άνοιξε ο δρόμος για την απομείωση του χρέους, πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «κούρεψαν όλα τα αποθεμικά και μετέτρεψαν το χρέος τραπεζών σε χρέος λαών».

Διαβάστε επίσης:   ΚΕΑ 2017: Ο Καρελλάς για το επίδομα τέκνων και την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ

«Η καινοτομία είναι ότι αυτά τα μέτρα, που είναι 1.9 δισ. και θα εφαρμοστούν το 2019, υπό τον όρο του 3.5% πρωτογενές πλεόνασμα, έχουν ισόποσο που κάνει μεγάλη διαφορά διότι ξαναγυρίζουν λεφτά στην κοινωνία και άρα και στην αγορά, γι’αυτό και μιλάμε για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο», ξεκαθάρισε η κ.Φωτίου, μεταφέρει το aftodioikisi.gr.

«Το 1,9 δισ. επαναθεμελιώνει το ξεχαρβαλωμένο κοινωνικό κράτος, με μέτρα για το παιδί, τη στέγαση, την εργασία, την υγεία», κατέληξε η κ. Θεανώ Φωτίου.