ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2017
Ειδήσεις–ΚΕΑ: Με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) να συμπληρώνει περίπου έναν μήνα από τότε που ξεκίνησαν οι αιτήσεις, δείτε αν ανήκετε κι εσείς στους δικαιούχους.
Πώς διασταυρώνεται ποιοι δικαιούνται το ΚΕΑ
Σύμφωνα με την Θεανώ Φωτίου υπάρχει “ένα γεωπληροφοριακό σύστημα ραχοκοκαλιά, που θα είναι συνδεδεμένο με όλες τις βάσεις δεδομένων και θα είναι on line στις οθόνες των 13 περιφερειών και των 325 δήμων της χώρας, με όλα τα επιδόματα να είναι διασυνδεδεμένα σε αυτό”.
Έτσι, με την εισαγωγή του ΑΦΜ στη σχετική αίτηση, βγαίνει η σχετική πληροφορία.
“Τι, από πού και πόσα επιδόματα παίρνει ένας πολίτης που απευθύνεται στις κοινωνικές δομές φτώχειας” εξήγησε η κ. Φωτίου στις δηλώσεις της.
“Πέρσι τον Ιανουάριο, υποχρεώσαμε όλους τους φορείς να καταγράφουν στο σύστημα, κάθε 10 του μηνός, όλα τα επιδόματα που δίνουν. Καταγράφηκε ότι 17 φορείς έδιναν 125 επιδόματα”, τόνισε και πρόσθεσε ότι “τις επόμενες μέρες θα περάσει νόμος ώστε να μην υπάρχει καμία υπηρεσία πρόνοιας που δεν θα είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο” πρόσθεσε. “Όλοι όσοι θα έχουν στα χέρια τους το χαρτί αυτό, θα είναι με διασταυρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία. Και στο 10% θα τους βρούμε δουλειά. Δεν θα τους αφήσουμε στη παγίδα του επιδόματος” ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενημερώνοντας την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, για τα Δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης στις Περιφέρειες.
[irp posts=”113702″ name=”ΚΕΑ: 300.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν- Φωτίου: Το Keaprogram δεν κλείνει στις 28/2″”]
Εξασφαλίστηκαν τα 25 εκατ. για σχολικά γεύματα
ΚΕΑ:Παράλληλα, η κ. Φωτίου τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 25 εκατ. ευρώ για τα σχολικά γεύματα, που θα αναλογούν σε 72.000 μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο 2017.
Πρόσθεσε δε, ότι από την Πέμπτη θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός, για τα 11.000 γεύματα που θα δίνονται κάθε μέρα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η διαδικασία θα γίνει θεσμός του κράτους.
“Πολιτική μας είναι να βρεθούν σε ένα δίχτυ προστασίας πολλαπλών μορφών, που θα εκπορεύεται από την κυβέρνηση και θα στηρίζεται από δήμους και περιφέρειες με απόλυτη διαφάνεια”, τόνισε η κ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι “είναι υποχρέωση του κράτους να ξεφύγει από το ιδρυματικό ή επιδοματικό σχέδιο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα για αυτές τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ακόμα, η κ. Φωτίου, υπογράμμισε, ότι “για πρώτη φορά, 220 δήμοι προκήρυξαν κέντρα κοινότητας, με διαδικασίες ΑΣΕΠ“, ενώ σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιούργησε μόνο 5 κέντρα κοινότητας, από τα 26 που της αναλογούν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι “το υπουργείο θα βρει τρόπο και δεν θα αφήσει να μην ενημερωθούν οι πολίτες”.
Αναφερόμενη στη πολιτική του υπουργείου για τους Ρομά, σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί όλοι οι οικισμοί, όπου υπάρχουν σε κάθε δήμο και περιφέρεια, οι οποίοι είναι συνολικά 380 και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα χρήματα για να γίνει μετεγκατάσταση τους.
“Είμαστε κράτος ευρωπαϊκό, δεν μπορούν να ζουν σε συνθήκες μεσαίωνα. Όποιος δήμος έχει δικό του οικόπεδο μέσα ή κοντά σε οικισμό Ρομά, έχουμε σχέδιο βασισμένο στην τεχνογνωσία του προσφυγικού για να φτιάξουμε σπίτια προκάτ. Έχουμε έτοιμο κοστολογημένο σχέδιο και κάθε δήμος θα χρηματοδοτείται γρήγορα”, διαβεβαίωσε.
“Καταφέραμε να δίνουμε σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έστω και αυτά τα ψίχουλα, αλλά δεν θα τις αφήσουμε να θεωρούνται παρίες. Αριστερή πολιτική είναι να μην τους αφήσουμε στα χέρια του ρατσισμού και του φασισμού”, κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης