: Στο πως προχωρά η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα (koinonikomerisma.gr) αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ο επικεφαλής της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Τάγαρης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ ανέφερε πως μέχρι το πρωί είχαν υποβληθεί 1.170.000 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί 500.000 αιτήσεις και η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα όπως υπήρχαν άλλες φορές.

Σύμφωνα με τον κ.Τάγαρη, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για on line διασταυρώσεις με ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και ΟΑΔΕ.

Διαβάστε επίσης:   Κοινωνικό Μέρισμα - Αίτηση 2017

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να διορθωθούν όπως η διασταύρωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ενώ άλλες όπως τα στοιχεία στην φορολογική δήλωση του 2016 που δεν μπορούν να αλλάξουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει κάποιος να πάει στον ΚΕΠ και να ενημερώσει τα στοιχεία του. Επίσης, εάν δεν εμφανίζονται οι ημέρες ασφάλισης που έχει πρέπει να πάει στον ΕΦΚΑ.

Σχετικά με τις περιπτώσεις εκείνων που φιλοξενούνταν σε ανθρώπους που έχουν αποβιώσει, το σύστημα δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να υποβάλουν δήλωση με τα δικά τους στοιχεία.