+11
°
C
Μεγ.:+11
Ελάχ.:+6
Τετ
Πεμ
Παρ
Σαβ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 2022- ΕΚΤΑΚΤΟ :Τι ζητούν για ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ- ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΟΠΕΚΑ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

789
SHARES
1.7k
VIEWS

ΕΚΤΑΚΤΟ :Τι ζητούν για ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ- (www.opekepe.gr), ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, (efka.gov.gr), ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΟΠΕΚΑ – Οι απαραίτητες πληροφορίες!

ΑΔΕΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ είδαν οι ΑΓΡΟΤΕΣ!! Τι κάνει επιτέλους ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ! ΚΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ – ΟΠΕΚΑ Α21

Κτηνοτροφικές οργανώσεις ζητούν με επιστολή τους προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ να προχωρήσει η διαδικασία για την πλήρη ιχνηλασιμότητα του γάλακτος και κρέατος, από την εκτροφή μέχρι την μεταποίηση, μέσα από τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ισοζυγίων «Άρτεμις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αναφέρονται στο σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0/AGRITRACK ή Artemis Plus, που λειτούργησε πιλοτικά για δύο χρόνια με 200 κτηνοτρόφους από τη Θεσσαλία. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε κάνει δηλώσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 και η ηγεσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, είχε αναφέρει ότι η ανάπτυξη του συστήματος σε όλη τη χώρα θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων για τους κτηνοτρόφους της τάξης των 140 εκατ. ευρώ/ετησίως, ενώ το κόστος για την ανάπτυξή του ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ, Σέρκο Χαρουτουνιάν, δήλωνε ότι μόλις λειτουργήσει το σύστημα Artemis plus ο οργανισμός θα γνωρίζει «πού πήγε η κάθε σταγόνα γάλακτος», ενώ από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του φορέα, Δημήτρης Γαλαμάτης, τόνιζε ότι η εφαρμογή του συνιστά μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο.

Ο αιγοπροβατοτρόφος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Παναγιώτης Πεβερέτος, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «επί υπουργείας κ. Βορίδη ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είχε πληρώσει και είχε υλοποιήσει το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK. Είναι ένα σύστημα ιχνηλασιμότητας του γάλακτος που λειτούργησε πιλοτικά για δύο χρόνια στη Θεσσαλία. Το λεγόμενο και «Artemis Plus» είναι μια πλατφόρμα στην οποία συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα, συνδέεται με τα μητρώα του ΕΛΓΟ και του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), με αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους που γίνονται να εντοπίζονται παρατυπίες και παρανομίες και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών από ελληνοποιήσεις.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!! Τριπλός «μποναμάς» έρχεται για τους συνταξιούχους 20 με 23 Δεκεμβρίου

Μετρούσε το γάλα που είχε ο κτηνοτρόφος στην παγολεκάνη, στη συνέχεια είχε τα στοιχεία των παραγωγών, την ποσότητα και την ποιότητα του γάλακτος που ήταν στα αυτοκίνητα της γαλακτοβιομηχανίας και κατέγραφε την πορεία του οχήματος μέσω GPS. Έτσι γνωρίζαμε τις ποσότητες που πήγαιναν από την εκτροφή στην γαλακτοβιομηχανία. Ο τότε υπουργός μας κάλεσε και καταθέσαμε τις απόψεις μας και το σύστημα πρόσθεσε την ιχνηλασιμότητα του γάλακτος και στις δεξαμενές της γαλακτοβιομηχανίας. Το σύστημα ιχνηλασιμότητας είχε στόχο να χτυπήσει την παρανομία και τις ελληνοποιήσεις. Οι ηγεσίες του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ έβγαλαν το κόστος για την επέκταση της λειτουργίας του συστήματος σε όλη την Ελλάδα. Από τότε όμως δεν εχει γίνει τίποτα. Ζητάμε από τον υπουργό κ. Γεωργαντά να υπογράψει την απόφαση για να χρησιμοποιήσει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ τα χρήματα που παρακρατεί από τους κτηνοτρόφους και τους μεταποιητές (800.000 ευρώ τον χρόνο) για να τρέξει το σύστημα ιχνηλασιμότητας σε όλη την χώρα».

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο η αγελαδοτρόφος κρεατοπαραγωγής, Ελπίδα Σιδηροπούλου, αντιπρόεδρος της ΠΕΚ και πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σερρών, «στο κρέας με την αναβαθμισμένη πλατφόρμα θα μπορούν να ελέγχονται τα ζώα που θα πηγαίνουν για σφαγή. Επίσης θα πρέπει να προστεθούν κωδικοί για το κρέας που εκτρέφουν οι παχυντές και τα εισαγόμενα μοσχάρια. Έτσι θα μπορέσουμε να γνωρίζουμε τι κρέας παράγουμε και τι εισάγουμε από το εξωτερικό».

Η επιστολή των κτηνοτρόφων αναφέρει τα εξής:

της χώρας, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα 3 παρακάτω σημαντικά θέματα, που ταλαιπωρούν την Ελληνική κτηνοτροφία, εδώ και αρκετά χρόνια:

1. Παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγωγών γάλακτος που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της συνολικής κατανάλωσης και αποτελούν μεγάλη πληγή για τον κλάδο μας αφού πολλές φορές αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται για τη νοθεία ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της πατρίδας μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν δεν περιοριστούν οι ελληνοποιήσεις και οι νοθεύσεις, διακινδυνεύουμε το μέλλον της Ελληνικής κτηνοτροφίας.
2. Η έλλειψη ψηφιοποίησης δημιουργεί συνθήκες χειραγώγησης των αδύναμων μερών της αλυσίδας, δηλαδή των Ελλήνων κτηνοτρόφων
3. Η αναγκαιότητα για τακτική πληκτρολόγηση / ενημέρωση του ΑΡΤΕΜΙΣ, για τη συμφωνία ισοζυγίων κάθε παραγωγού, προβληματίζει και επιβαρύνει τα μέλη μας.

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ενήμερος για τα ανωτέρω προβλήματα του κλάδου μας και έχει υλοποιήσει το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK, που δούλευε πιλοτικά με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλία για 2 χρόνια, μέχρι που το σταματήσατε. Το ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK έχει αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες και να συμβάλει στην καταπολέμηση των προβλημάτων αλλά και να βελτιωθεί, όπου στην εφαρμογή του διαπιστώνονται ατέλειες.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εξάπλωσης του συστήματος, για να επωφεληθεί η Ελληνική κτηνοτροφία.
Από το 2021 έχουμε ακούσει επανειλημμένα από τον πρώην υπουργό, τον πρωθυπουργό και εσάς, ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί άμεσα ή ήδη εφαρμόζεται, αλλά από όσο ξέρουμε δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Κάτι που προκαλεί την αγανάκτηση μας, ειδικά όταν ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είναι διατεθειμένος να καλύψει το κόστος υλοποίησης από το δικό μας παρακράτημα.

Ακολουθούν κάποιες από τις δηλώσεις που έχουμε στο αρχείο μας:

1.9/9/2021 – Δηλώσεις Σ. Λιβανού «Χτυπάμε την παρανομία και τις ελληνοποιήσεις» .. με το ΑρτεμιςPlus / II με την εφαρμογή του οποίου εξοικονομούνται 150 εκατ. Ευρώ
2.11/09/2021 – Παρουσίαση στον Πρωθυπουργό του συστήματος ΑρτεμιςPlus / II (Ψηφιοποίησης Ισοζυγίων με τεχνολογίες Blockchain) και δήλωση Πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ ότι με το Αρτεμις 2.0 θα εντοπίσουμε ελληνοποιήσεις προϊόντων και θα τιμωρήσουμε τους παραβάτες)
3.13/05/2022 – Δήλωση σας στα γραφεία ΕΛΓΟ Θες/νίκη για το Αρτεμις 2.0 / AGRITRACK: «Χρέος μας να διαφυλάξουμε τον πλούτο της χώρας και το μόχθο των παραγωγών»

Επίσης γνωρίζουμε ότι το σύστημα το υποστηρίζει και το απαιτεί και η ΕΔΟΦ, (5/10/2022 – Ι. Βιτάλης: «Άμεση εφαρμογή της ψηφιακής μεθόδου του Προγράμματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2 για τον έλεγχο διακίνησης γάλακτος εντός και εκτός Ελλάδος»).

Επομένως, δεν καταλαβαίνουμε, τι εμποδίζει την εφαρμογή στο σύνολο της χώρας ενός δοκιμασμένου ελληνικού συστήματος, του οποίου τη λειτουργία υποστηρίζουν όλοι στα λόγια και το οποίο θα δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο μας εδώ και πολλά χρόνια;

Αν δεν είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης ή γραφειοκρατική κωλυσιεργία, τότε ποια είναι αυτή η αόρατη δύναμη που εμποδίζει την υλοποίηση των εξαγγελιών της κυβέρνησης;

Εμείς και όλα τα μέλη μας υποστηρίζουμε και απαιτούμε, την άμεση εφαρμογή του δοκιμασμένου συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 / AGRITRACK, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Αποδείξτε επιτέλους με πράξεις, τις δημόσιες εξαγγελίες σας! Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

Οι Κτηνοτροφικοί Φορείς:

  • Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ)
  • Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)
  • Συντονιστικό Κτηνοτροφικών Φορέων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
  • Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 2022- ΕΚΤΑΚΤΟ :Τι ζητούν για ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ- ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΟΠΕΚΑ –  Αντιστροφή μέτρηση για τις πληρωμές!

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το (ika.gr) , τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το (ika.gr) τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023 θα πληρωθούν ως εξής:

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου
Τα υπόλοιπα Ταμεία του e-ΕΦΚΑ, (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις όπως στο Δημόσιο, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό ΑΜΚΑ, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου
Ο (oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Ο (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το (nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Δείτε επίσης.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ- ΑΙΤΗΣΗ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 2023 ΟΠΕΚΕΠΕ – ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, OGA, ΤΣΠΕΑΘ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ….ΜΑΝΤΑΤΑ- ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΕΞΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΓΑ, EFKA

ΑΓΡΟΤΕΣ 2023-2024- ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΕΞΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΓΑ, EFKA (efka.gov.gr) - Τι...

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΑ!! ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ !!! ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ;! ΔΕΣ ΕΔΩ!!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ (efka.gov.gr)- ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ (oaed.gr);! ΔΕΣ ΕΔΩ!! - Δελτίο...

Γκάζι ..στις μηχανές του δημοσίου για την ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ EFKA, αναπηρικά, Α21 και διατροφής ΟΠΕΚΑ, ΙΚΑ- ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΕΑ

ΤΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ…. ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!

TΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ (dypa.gr)! - Αναλυτικές...

Επόμενο Άρθρο