, : Η πρώτη μέρα της Δόμνας Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε ήδη. Η νέα υπουργός Εργασίας έπιασε δουλειά, καθώς οργανώνει και στελεχώνει το γραφείο της.

Τα στοιχήματα είναι μεγάλα, καθώς εκκρεμεί να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα παιδιού, το οποίο θα αυξηθεί στα 2.000€ για κάθε νέα γέννα, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στο οικογενειακό επίδομα. Αλλαγές έπονται και στο ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης), καθώς και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στόχος της υπουργού είναι να αυξήσει την πίτα από τα 760 εκατ.€ που είναι σήμερα στο 1 δισ.€.

«Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς που κάνουν με κέφι τη δουλειά τους και το πολύ μεγάλο μου στοίχημα είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Είναι πολλοί στον ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), πολλοί στη Σολωμού, πολύς κόσμος γενικά που κάνει με αξιοπρέπεια τη δουλειά του πολλά χρόνια και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, οπότε οργανωσιακά και επιχειρησιακά πρέπει να μάθω καλά το υπουργείο μου και να κάνω τους ανθρώπους του να με εμπιστευτούν» είπε μπαίνοντας στο υπουργείο η νέα υπουργός Εργασίας, αναφέρει το ethnos.gr.