Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ολα τα κριτήρια να πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ – ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Newsroom από Newsroom
20/03/2020 13:15
Ενημερώθηκε: 20/03/2020 15:46:26
σε HOT NEWS, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολα τα κριτήρια να πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ – ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ – Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ ένα έκτακτο δώρο Πάσχα θα δοθεί σε όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία και στην Πολιτική Προστασία, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, χθες το βράδυ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ολα τα κριτήρια να πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ – ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ-Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης

1. Ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου θα δοθεί και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους και όχι μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει. Πρόκειται για εργαζομένους των οποίων η εργασία –και ο μισθός– έχει ανασταλεί, ενώ οι επιχειρήσεις τους συνεχίζουν να λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το κράτος θα καλύψει και τις ασφαλιστικές εισφορές των συγκεκριμένων εργαζομένων.

2. Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας. Δεν θα χρειαστεί, δηλαδή, να αποδείξουν μείωση τζίρου, αλλά θα είναι αυτοδικαίως δικαιούχοι. Επίσης, γι’ αυτή την κατηγορία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής εισφορών. Αυτό δηλαδή που ισχύει για τις επιχειρήσεις που κλείνουν, αναφέρει το kathimerini.gr.

3. Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί σε όσους απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1ης Μαρτίου μέχρι χθες. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 40.000 απολύθηκαν τον Μάρτιο, κάτι που ανησύχησε την κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε προχθές ότι δεν θα δικαιούνται ενισχύσεις οι επιχειρήσεις που προβαίνουν εφεξής σε απολύσεις.

4. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, αλλά και οι υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας θα πάρουν από μισό επιπλέον μισθό φέτος, ένα έκτακτο δώρο Πάσχα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, που τους χαρακτήρισε «ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες».
Οσο για το δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα καταβληθεί στο ακέραιο, απο όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζομένους, όπως ακριβώς το δικαιούνται, αλλά πρόσθεσε ότι «ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία».

Το πακέτο των μέτρων οδηγεί πλέον υποχρεωτικά σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Ο νέος αναθεωρημένος προϋπολογισμός θα κατατεθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πακέτο στήριξης της οικονομίας αθροίζεται έτσι σε ένα ποσό 10 δισ. ευρώ, πέραν των μέτρων πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, στα 3,8 δισ. ευρώ που ήδη είχαν ανακοινωθεί από προχθές (1,8 δισ. ευρώ από το επενδυτικό ταμείο της Κομισιόν και 2 δισ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων από τον προϋπολογισμό) προστέθηκαν άλλα 3 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας και τουλάχιστον άλλα τόσα θα δοθούν από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες ότι τη δυνατότητα αυτή την επέτρεψε η απαλλαγή της χώρας από τους περιορισμούς της κρίσης και συγκεκριμένα η απαλλαγή από τα δυσβάσταχτα υπερπλεονάσματα του παρελθόντος και η ένταξη για πρώτη φορά σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ολα τα κριτήρια να πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ – ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ – Στου επτά οι νεκροί

Επτά είναι πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι κατέληξε μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του κορονοϊού άνδρας ηλικίας άνω των 85 ετών που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Νέα αύξηση σημείωσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο αριθμός των συλλήψεων σε όλη την Ελλάδα, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ανέρχονται πλέον σε 194, ενώ έχουν βεβαιωθεί 184 παραβάσεις. Σημειώνεται, ότι χθες (Πέμπτη 19/3) συνελήφθησαν 20 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις.

Ειδικότερα, τα αναλυτικά στοιχεία, από την Πέμπτη 12/3, έχουν ως εξής: Την Πέμπτη 12/3 έγιναν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13/3 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14/3 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15/3 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις, την Δευτέρα 16/3 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17/3 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις, την Τετάρτη 18/3 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις και την Πέμπτη 19/3 17 παραβάσεις με 20 συλλήψεις.

Οι περιοχές που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι εξής: 74 στην Αττική, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 10 στην Κεντρική Μακεδονία, 9 στη Θεσσαλονίκη, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στο Νότιο Αιγαίο, 7 στην Κρήτη, 7 στα Ιόνια Νησιά, 7 στην Πελοπόννησο, 6 στη Δυτική Μακεδονία, 6 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λ.π, για τα οποία ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την χώρα με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ετικέτες: 800 ΕΥΡΩΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 800 ΕΥΡΩΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΔΟΜΑΕΠΙΔΟΜΑ 800 ΕΥΡΩΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 800 ΕΥΡΩεπιδόματαΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΝΕΑκυριάκος μητσοτάκηςΝΕΑ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

16/08/2025 | 23:45
Featured

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: Τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας

14/08/2025 | 10:00
Featured

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ πριν λίγο στην Τουρκία – Κατέρρευσαν κτίρια, αισθητός μέχρι το Αιγαίο

10/08/2025 | 23:01
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Από τα μετάλλια στην προφυλάκιση – Η διπλή ζωή του Βαγγέλη Μπαταρλή, πρώην αστυνομικού και TikToker

10/08/2025 | 15:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Νέα πληρωμή σήμερα 20/3/2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ -ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ στη Ρόδο – Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Ο Τραμπ αποκλείει εκεχειρία στην Ουκρανία και πιέζει για άμεση «ειρηνευτική συμφωνία»: «Όλοι συμφώνησαν ότι είναι το καλύτερο»

    271 shares
    Share 108 Tweet 68
  • Γιορτή σήμερα 16 Αυγούστου, εορτολόγιο: Άγιος Διομήδης

    261 shares
    Share 104 Tweet 65
  • Λευκός Οίκος: Πρώτη αντίδραση μετά τη συνέντευξη Τύπου Τραμπ-Πούτιν

    210 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Τραμπ: «Νομίζω ότι μια γρήγορη συμφωνία είναι καλύτερη από μια εκεχειρία – Ο Πούτιν δεν θέλει κατάπαυση του πυρός»

    191 shares
    Share 76 Tweet 48
  • Τραμπ: «Η επίτευξη συμφωνίας εξαρτάται πλέον από τον Ζελένσκι» – Βαθμολόγησε με «10 στα 10» τη συνάντηση με Πούτιν

    172 shares
    Share 69 Tweet 43
  • Ο Τραμπ παρέδωσε στον Πούτιν επιστολή από τη Μελάνια – Τι έγραφε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ στον Ρώσο ηγέτη

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch