Όλα τα ποσά για τα ΠΙΝΑΚΕΣ, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ αιτήσεις – Αναλυτικά τα ποσά που θα καταβληθούν. 

Την Πέμπτη, 9 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά οκταμήνου των επικουρικών συντάξεων σε 245.000 δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά 8 μηνών από τις αυξήσεις επικουρικής σύνταξης για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020. Πρόκειται για αυξήσεις που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος, οι οποίες καταβλήθηκαν τον Ιούνιο.

Όλα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Τα ποσά των αναδρομικών θα κυμαίνονται μεσοσταθμικά έως 1.700 ευρώ.Δικαιούχοι των αναδρομικών είναι συνταξιούχοι που είχαν περικοπές το καλοκαίρι του 2016 στο πλαίσιο του νόμου Κατρούγκαλου επειδή τότε το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων ανά ταμείο

1.Ταμείο: ΤΕΑΥΝΤΠ (Ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 840, 00 ευρώ

2. Ταμείο: ΤΕΑΥΕΚ(Εμποροϋπάλληλοι)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 640, 00 ευρώ

3.Ταμείο: ΤΕΑΠΟΖΟ (Εργαζόμενοι σε εταιρείες Οινοπνευματοποιίας και Ζυθοποιίας)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 512 ευρώ

4.Ταμείο: ΤΕΑΧ (Χημικοί)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 104, 00 ευρώ

5.Ταμείο: ΤΕΑΠΟΚΑ (Εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 128, 00 ευρώ

6. Ταμείο: ΤΑΔΚΥ (Δημοτικοί υπάλληλοι)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 528,00 ευρώ

7. Ταμείο: ΕΡΤΤ( Εργαζόμενοι ΕΡΤ)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 184, 00 ευρώ

8. Ταμείο: ΤΕΑΑ ( Αρτοποιοί)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 40 ,00 ευρώ

9. Ταμείο: ΤΑΣ ( Συμβολαιογράφοι )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 672,00 ευρώ

10. Ταμείο: ΤΕΑΔΥ (Δημόσιοι υπάλληλοι )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου:80,00 ευρώ

11. Ταμείο: ΤΕΑΥΑΠ ( πρ.Αστυνομία Πόλεων )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 40,00 ευρώ

12. Ταμείο: ΤΕΑΥΠΣ ( Πυροσβέστες )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 40,00 ευρώ

13. Ταμείο: ΤΕΑΕΙΓΕ ( Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 296,00 ευρώ

14.Ταμείο: ΕΛΕΜ ( τραπεζοϋπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 312,00 ευρώ

15.Ταμείο: ΤΕΑΔ (Δικηγόροι)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 984,00 ευρώ

16.Ταμείο: ΕΤΕΑΜ-ΗΔΙΚΑ (Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 624,00 ευρώ

17.Ταμείο: ΚΕΑΝ (Ναυτικοί)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 1.112,00 ευρώ

18.Ταμείο: ΤΕΑΠΙΕΝ (Προσωπικό Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 56,00 ευρώ

19. Ταμείο: ΤΕΑΤΤΑΘ (Τεχνικοί Τύπου Αθηνών –Θεσσαλονίκης )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 352,00 ευρώ

20. Ταμείο: ΕΤΒΑ ( τραπεζοϋπάλληλοι της πρ.ΕΤΒΑ )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 752,00 ευρώ

21. Ταμείο: ΤΣΕΑΠΓΣΟ (Προσωπικό Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 512,00 ευρώ

22. Ταμείο: ΤΕΑΠΕΤΕ (Εμπορική Τράπεζα)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 1.560,00 ευρώ

23. Ταμείο:ΔΕΗ

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 224,00 ευρώ

24. Ταμείο:ΟΤΕ

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 160,00 ευρώ

25. Ταμείο:ΕΛΤΑ

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 72,00 ευρώ

26. Ταμείο: ΤΕΑΙΣΥΤ ( Ιδιοκτητών, συντακτών και υπαλλήλων Τύπου)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 216,00 ευρώ

27. Ταμείο: ΤΑΠΤΠ (πρ.Τράπεζα Πίστεως )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 1.680,00 ευρώ

28. Ταμείο: ΕΤΕΑΜ-ΟΠΣ (Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα )

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8 μήνου: 640,00 ευρώ

29. Ταμείο: ΤΣΜΕΔΕ

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 88,00 ευρώ

30. Ταμείο: ΤΑΥΕΒΖ (Προσωπικό ΕΒΖ)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 152,00 ευρώ

31. Ταμείο: ΤΕΑΠΥΚ (Πρατηριούχοι υγρών καυσίμων)

-Μέσο ποσό αναδρομικών 8μήνου: 1.392,00 ευρώ

Όλα τα ποσά για τα αναδρομικά συνταξιούχων – ΠΙΝΑΚΕΣ, ΟΠΕΚΑ Α21, ΚΕΑ αιτήσεις – Καταθέστε την αίτησή σας.

Επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Εκείνοι οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλει αίτημα για Επίδομα Παιδιού ή θα υποβάλουν αρχική αίτηση ως τα μέσα του Ιουλίου – οπότε θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 για την εκκαθάριση της πληρωμής – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τρίτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Ιουλίου 2020, ημέρα κατά την οποία καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Συνιστάται, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλουν τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους. Προκειμένου να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού, η σχετική αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά – να έχει δηλ. πατηθεί η ένδειξη υποβολή και όχι απλώς και μόνον να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του δικαιούχου – και να έχει εγκριθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά (νέα κατάσταση) και όχι οριστικά (υποβληθείσα κατάσταση) θεωρείται μη υποβληθείσα. Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το Επίδομα Παιδιού.

Οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα ενημερώνεστε αν είστε δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού:

Βήμα 1 – Υποβολή Ε1 και αίτησης Α21 Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Προκειμένου όμως οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους για το έτος 2020 αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, συνιστάται η υποβολή φορολογικής δήλωσης Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2019).

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή της Β΄ δόσης του επιδόματος παιδιού θα περιλάβει μόνο όσους έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Βήμα 2 – Είσοδος Μπαίνετε στην εφαρμογή (www.idika.gr/epidomapaidiou) με τα διαπιστευτήρια TaxisNet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Βήμα 3 – Συναίνεση Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου. Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνσης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

Βήμα 4 – Συμπλήρωση Αίτησης Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Βήμα 5 – Σύνθεση Οικογένειας Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειας σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως πχ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας [Αλλαγή Στοιχείων] θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία. Αν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου. Επιπροσθέτως, αν κάποιο μέλος δεν περιλαμβάνεται στην προ-συμπληρωμένη σύνθεση της οικογένειας σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσθήκη τέκνου. Στην ίδια λίστα υπάρχει σχετική ενημέρωση δίπλα στο όνομα του ατόμου που τυχόν χρειάζεται να συναινέσει για το επίδομα. Για την συναίνεση του απαιτείται η σύνδεση στην εφαρμογή με τα δικά του στοιχεία TaxisNet.

Βήμα 6 – Επισημάνσεις & Δικαιολογητικά Κατά την αποθήκευση ή την υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την αίτηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά που αφορούν εσάς ή κάποιο προστατευόμενο μέλος. Κάποια από τα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτικά για την υποβολή της αίτησης επιδόματος παιδιού.

Βήμα 7 – Καταχώρηση και Υποβολή Στο κάτω μέρος της αίτησης μπορείτε να πατήσετε [Αποθήκευση] ή [Υποβολή]. Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα και μπορείτε να επανέλθετε αργότερα μία ή περισσότερες φορές για να συμπληρώσετε επιπλέον στοιχεία των μελών ή και να επισυνάψετε δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτηθούν. Μετά την υποβολή της αίτησης δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της. Ο Έλεγχος των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ μόνο μετά την οριστική υποβολή της αίτησης.

Ακύρωση Αίτησης Αν μετά την υποβολή της αίτησης, διαπιστώσετε πως υπάρχει λάθος, μπορείτε να την ακυρώσετε πατώντας [Οι Αιτήσεις Μου] / [Προβολή] / [Ακύρωση Αίτησης] και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Α21) επιδόματος παιδιού.

ΕΝΦΙΑ – φόρος εισοδήματος: Αυξάνονται οι δόσεις – Τι προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

ΑΑΔΕ: Αλλαγές στις εφορίες – Ενοποιούνται ΔΟΥ και απλοποιούνται οι συναλλαγές

Αιτήσεις online στο www.idika.gr και στο www.opeka.gr για επίδομα παιδιού Α21 – ΕΦΚΑ εισφορές