Όλη η αλήθεια για τα στις συντάξεις Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ – 800 ευρώ – Τελευταίες ειδήσεις.

: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απόδοση αναδρομικών σε κληρονόμους.

Η πλατφόρμα για τα αναδρομικά των κληρονόμων είναι ανοικτή από τις 23 Νοεμβρίου, ενώ τα ποσά που διεκδικούνται ξεπερνούν, υπό περιπτώσεις, τις 11.000 ευρώ.

Διευκρινίσεις σε σειρά περίπλοκων ζητημάτων που αφορούν τα αναδρομικά κληρονόμων έδωσε στην ΕΡΤ1 ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς. Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, οι βασικές προϋποθέσεις για να αναγνωριστούν αναδρομικά σε κληρονόμους είναι ο θανών συνταξιούχος να ζούσε στο διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 και να έπαιρνε εκείνη την περίοδο κανονικά τη σύνταξή του.

Όλη η αλήθεια για τα αναδρομικά στις συντάξεις Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ – 800 ευρώ- ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ

Λάθη και μειωμένα ποσά στην καταβολή των  στις προσωρινές συντάξεις καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως αναφέρει το Δίκτυο σε ανακοίνωσή του, από τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ σε μερικές χιλιάδες από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων δεν ενσωματώθηκαν ούτε οι αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του), ούτε όμως και τα  15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης.

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα ΕΔΩ

Το Δίκτυο, αναφορικά με τις , ισχυρίζεται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ απέστειλαν επιστολή ήδη από τις 24 Νοεμβρίου προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας χρόνο για την επίλυσή του. Σε σχετική ανακοίνωση καταθέτουν ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπως αν τα γνωρίζει όλα αυτά και τι απαντά στους συνταξιούχους.

Τονίζει πως έχει στη διάθεσή του «αρκετά παραδείγματα συνταξιούχων, που με βάση το εκκαθαριστικό τους άλλα ποσά περίμεναν να λάβουν και άλλα (πολύ λιγότερα) τελικά έλαβαν ή δεν έλαβαν καθόλου χρήματα».

Σύμφωνα με ένα από τα παραδείγματα που παραθέτει το Δίκτυο, συνταξιούχος που υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 7/7/2014, οι κρατήσεις του με τον νόμο 4093/12 ξεκίνησαν από τον 6/2015 με ποσό 61,48 ευρώ τον μήνα (δεν είχε πάρει επικουρική) και τον 2/2016 η κράτηση του Ν. 4093/12 αυξήθηκε στα 107,55 ευρώ (διότι έλαβε επικουρική), δεν πήρε καθόλου αναδρομικά και δικαιούται 788,5 ευρώ καθαρά.

Σε άλλη περίπτωση δικαιούχος με αίτηση συνταξιοδότησης από 18/12/12 δεν ελαβε ούτω ευρώ ενώ δικαιούνταν 565,65 ευρώ.

Όλη η αλήθεια για τα αναδρομικά στις συντάξεις Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΝΑΤ – 800 ευρώ – Συνεχίζονται οι αιτήσεις.

Το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι σε ισχύ, έχει επηρεάσει εργαζόμενους και εργοδότες, οι οποίοι μπορούν ακόμα να υποβάλουν τη σχετική διαδικτυακή αίτηση για το επίδομα ύψους έως .

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 το οποίο είναι σε ισχύ, μπορούν να υποβάλουν τις διαδικτυακές αιτήσεις τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» έως τις 7 Δεκεμβρίου 2020 για το επίδομα ύψους έως .

Τι ισχύει για εργαζόμενους – εργοδότες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sputniknews.gr οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή, έως τις 7 Δεκεμβρίου 2020 μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση που τους αναλογεί.

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2020, όμως, μπορούν οι εργοδότες πληττόμενων επιχειρήσεων να υποβάλουν τις δηλώσεις εργαζόμενων, των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή.

Η πληρωμή

Τα χρήματα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κυμαίνονται από 587 έως , ανάλογα με τις ημέρες που οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή και η πληρωμή αναμένεται να έχει γίνει έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ πραγματοποιείται σε δύο φάσεις.

Οι εργαζόμενοι των πληττόμενων επιχειρήσεων θα πληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ στόχος είναι να έχουν αρχίσει να βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν από τις 21 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, οι πληρωμές των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή λόγω των περιοριστικών μέτρων, έχουν αρχίσει από τις 28 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Γιορτινές πληρωμές 2020 : Συντάξεις Ιανουαρίου 2021 ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ , ΚΕΑ, Α21 -ΟΠΕΚΕΠΕ Ελαιόλαδο

ΟΑΕΔ 400 ευρώ, ΕΡΓΑΝΗ 800 ευρώ : Τι θα γίνει για τον μήνα Δεκέμβριο -ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Ενόψει αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης : aade.gr/polites/epidomata/epidoma-petrelaioy-thermansis – 800 ευρώ