Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Σκέψεις στην κυβέρνηση για κοινωνικό μέρισμα – Μποναμάς ως 900 ευρώ

TechTeam από TechTeam
18/10/2021 11:02
σε ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος Νοεμβρίου είτε ακόμη και αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Δίχτυ ασφαλείας που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών επιχειρεί να απλώσει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αμβλύνει τις επιπτώσεις από τις αυξημένες τιμές, στην ενέργεια, αλλά και σε ένα μέρος των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων τις πληροφορίες για δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις και υπενθύμισε τη δέσμευση για διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εισφορά αλληλεγγύης να καταργηθεί πριν το 2023 όπως και να μειωθεί περαιτέρω η προκαταβολή φόρου.

«Oσο η οικονομία αποδίδει και όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, όσο ο εκσυγχρονισμός του κράτους δίνει τη δυνατότητα να έρχονται χρήματα και να ανοίγουν θέσεις εργασίας, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας ουσιαστικά να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου. Γιατί όσο αξίζει ένα δράμι πράξης, όσο αξίζει ότι έχουμε 70, 80 χιλιάδες εργαζόμενους σε σχέση με πριν την πανδημία, δεν αξίζει ένας τόνος θεωρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εισήγηση στο κυβερνητικό επιτελείο της Κυβέρνησης για παροχή έκτακτου επιδόματος τα Χριστούγεννα σε ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια άνεργους και υγειονομικούς.

Υπάρχουν αρκετά σενάρια στο τραπέζι για το έκτακτο μέρισμα, ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει «κλειδώσει» κάτι.

Η εισήγηση που υπάρχει παραθέτει διάφορα σενάρια για το το ύψος του μερίσματος και για σε ποιες κοινωνικές κατηγορίες θα δοθεί.

Οι μεγάλοι αδικημένοι, που είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, φαίνεται πως είναι «ψηλά» στην λίστα για να λάβουν οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο το έκτακτο μέρισμα σχεδιάζεται να δοθεί και σε άλλες κατηγορίες.

Το πιθανότερο σενάριο, είναι να δοθεί ένα επίδομα ή αλλιώς ένα «δώρο» Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους που εισπράττουν κάτω από 1.000 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη και δεν έλαβαν αναδρομικά το 2020.

Επιπλέον, την οικονομική ενίσχυση είναι πολύ πιθανό να λάβουν οι υγειονομικοί οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δίνουν «μάχη» με την πανδημία και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Το μόνο που έχει «κλειδώσει» έως τώρα είναι ότι θα δοθεί διπλάσιο ποσό στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.

Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της Πολιτείας με την αναφορά του, ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε εκείνους που θα δουν υπέρμετρα αυξημένους λογαριασμούς, να τους εξοφλήσουν σε δόσεις, αναφερόμενος προφανώς στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τα μέτρα τα οποία προτείνει η Επιτροπή κινούνται ακριβώς στην κατεύθυνση των ήδη νομοθετημένων πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης» και τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη των νοικοκυριών και ιδιαίτερα των ευάλωτων όσον αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος της θέρμανσης τον χειμώνα που έρχεται.

«Κρατώ από τις παρατηρήσεις της Επιτροπής κάτι το οποίο το θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό και θα το υιοθετήσουμε και εμείς: Τη δυνατότητα να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι θα δουν ενδεχομένως μία απότομη αύξηση στο κόστος θέρμανσης, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, μέσω ενός συστήματος ρυθμίσεων, έτσι ώστε να μην είναι πολύ μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση κατά τη διάρκεια του χειμώνα» τόνισε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν προτάσεις «όπως η δυνατότητα αγοράς φυσικού αερίου, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, να ξανακάνουμε δηλαδή στο φυσικό αέριο αυτό το οποίο κάναμε εξαιρετικά επιτυχημένα στα εμβόλια».

Στο υπουργείο Οικονομικών γίνονται διάφορες σκέψεις και εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή, ανάλογα αφενός με την πορεία των διεθνών τιμών στην ενέργεια, αλλά και τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαμορφωθεί απόρροια του ρυθμού ανάπτυξης που θα επιτευχθεί.

Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Τα έσοδα από φόρους, τόσο σε επίπεδο μηνός (Σεπτέμβριος 2021), όσο και στο 9μηνο (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) είναι σημαντικά πάνω από τον στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο, με δύο βασικές πηγές, τον τουρισμό και την πορεία των επιχειρηματικών κερδών.

Κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά πιθανό, μέχρι την τελικά κατάθεση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, να υπάρξει εκ νέου αναθεώρηση του στόχου για ρυθμό ανάπτυξης 6,1% το 2021.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑκοινωνικό μέρισμα

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τσίπρας για πανδημία: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης – Κρύβουν την αλήθεια από τους πολίτες


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Θρήνος στη Χαλκηδόνα: Πατέρας και 13χρονος νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό – Τραυματίες η μητέρα και το μικρότερο παιδί

    957 shares
    Share 383 Tweet 239
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    885 shares
    Share 354 Tweet 221
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

    623 shares
    Share 249 Tweet 156
  • Τραμπ: Θα ενημερώσω σύντομα με επιστολή τους εμπορικούς εταίρους για τους δασμούς τους – «Δεν θα είναι ευχαριστημένοι»

    371 shares
    Share 148 Tweet 93
  • ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

    1030 shares
    Share 412 Tweet 258
  • Το πρόστιμο των 415 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιος το πληρώνει τελικά;

    282 shares
    Share 113 Tweet 71
  • Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί τι αισθάνεται κάποιος όταν πεθαίνει!!!

    5704 shares
    Share 2282 Tweet 1426
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch