: Αρχίζουν σήμερα οι πληρωμές ενόψει Πάσχα.

Οι πληρωμές ξεκίνησαν νωρίτερα λόγω του Πάσχα και αφορούν συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, επίδομα ενοικίου, επίδομα παιδιού, προνοιακά επιδόματα και δώρο Πάσχα για ανέργους.

Αναλυτικότερα:

Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου

– καταβάλλονται τα , αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα στο σύνολο των δικαιούχων.

Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όσους υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ (opeka.gr).

Όλοι θα εισπράξουν τα επιδόματα που δικαιούνται έως και τον Απρίλιο.

Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

– θα καταβληθεί το στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

– θα προπληρωθούν τα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18.04.2019 μέχρι και 05.05.2019.
Μεγάλη Πέμπτη 23 Απριλίου 2019

– θα καταβληθούν οι για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ (oaee.gr) και του ΟΓΑ (oga.gr)

– Το ΙΚΑ (ika.gr), το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις 24 Μαΐου

– θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Μαΐου

– θα καταβληθεί το Επίδομα Στέγασης ή επίδομα ενοικίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

– θα καταβληθεί το – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης .

– θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαϊου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες

– θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

– θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά τους δικαιούχους για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο ή όσους υπέβαλλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού για το 2019 η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως προβλέπεται, δηλαδή τέλη Μαΐου. 25 Απριλίου – θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου 2019.