Τα τελευταία ΝΕΑ για , ΟΑΕΕ , ΝΑΤ , ΔΕΚΟ , Επίδομα 534 ευρώ  – Νέα δίκη για την διεκδίκηση αναδρομικών.

Δικάσιμο για την 15η Ιανουαρίου όρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης σε σχέση με τα των συνταξιούχων, που είχε υποβάλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Ολα τα ΝΕΑ για τις συντάξεις και τα αναδρομικά ΕΔΩ

Μάλιστα, η υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για συζήτηση, ημέρα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 9:30, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Διχτύου Συνταξιούχων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως δημοσιεύει το capital.gr, το Δίκτυο με αυτή την αίτηση ακύρωσης διεκδικεί:

·”Να επιστραφούν τα δώρα σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και οι περικοπές σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.

·Για όσους πληρώθηκαν τα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα”.

Τα τελευταία ΝΕΑ για αναδρομικά ΙΚΑ , ΟΑΕΕ , ΝΑΤ , ΔΕΚΟ , Επίδομα 534 ευρώ – Νέοι δικαιούχοι.

Ξεκίνησαν το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου οι υποβολές μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών.

Οι δικαιούχοι της αυτών των κατηγοριών μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο από τις 4 έως τις 25 Νοεμβρίου 2020 στο supportemployees.services.gov.gr.

Σύμφωνα με το Insider.gr, η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων-αιτήσεων αφορά τους δικαιούχους που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού και είναι εγγεγραμμένοι έως τις 20/10/2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Π.Σ. του υπουργείου Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την ερχόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και για ένα 10ήμερο θα υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο από όλους τους εργοδότες των οποίων η επιχείρηση έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής, ή πλήττεται βάσει ΚΑΔ.

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «Αίτηση/Δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση)» και «Αίτηση/Δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Β΄ φάση)-Ορθή Επανάληψη» για τον μήνα Σεπτέμβριο μόνο στους εργαζόμενους:

– που δεν έχει υποβληθεί δήλωση Β΄ φάσης για το Σεπτέμβριο και

– που αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ φάσης.

Πριν υποβληθούν οι διορθώσεις με το έντυπο «Αίτηση/Δήλωση ένταξης στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Β’ φάση)-Ορθή Επανάληψη» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ φάση και, επιλέγοντας το κουμπί «Διαχείριση», να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β΄ φάσης.

Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων θα διαρκέσουν όλο τον Νοέμβριο, ως εξής:

Για το μήνα Οκτώβριο-Α’ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων από 3/11/2020 έως και 6/11/2020.
Για το μήνα Οκτώβριο-Β’ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων από 7/11/2020 έως και 24/11/2020.
Για το μήνα Νοέμβριο-Α’ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων από 1/11/2020 έως και 30/11/2020.

Συντάξεις online: Ανάστατοι οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, Δημοσίου, ΕΦΚΑ – Αίτηση ΚΕΑ, Α21

Ημερομηνία και ώρα για πληρωμή στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ – ΕΦΚΑ εισφορές

ΕΝΦΙΑ 2020 , ΟΑΕΔ Επιδόματα , ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Τα τελευταία ΝΕΑ

Αίτηση για ΚΕΑ , Επίδομα παιδιού Α21, Επιστρεπτέα προκαταβολή : Οδηγός