OnePlus 3T
Η OnePlus συνεχίζει να παραδίδει τις συσκευές της μέσα σε εξαιρετικά προσεγμένες συσκευασίες, πράγμα που δίνει εξαρχής την premium αίσθηση στον κάτοχό του. Φυσικά αυτή η αίσθηση συνεχίζεται όταν πιάσεις το τηλέφωνο στα χέρια σου.
Το OnePlus 3T εμφανισιακά και κατασκευαστικά μου θύμισε τις παλιές καλές εποχές της HTC με μεταλλικό και στιβαρό σώμα. Έχουμε, λοιπόν, πλήρως μεταλλικό πίσω κέλυφος με ελαφριά κυρτότητα στην πλάτη, στρογγυλεμένες άκρες και ένα όμορφο diamond-cut περίγραμμα δίπλα από την οθόνη. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο ελαφριά, λεπτή και κομψή είναι η συσκευή, κάτι που δε φαινόταν από τις φωτογραφίες και τα video που είχα παρακολουθήσει. Είναι πιο λεπτό και πιο κομψό ακόμη κι από το Galaxy S7 της Samsung.
Τα φυσικά πλήκτρα έχουν εξαιρετικά clicky αίσθηση, ενώ το home button είναι touchpad και ενσωματώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι απίστευτα γρήγορος και ακριβής. Στην πραγματικότητα, δεν έχω συναντήσει τίποτα πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό σε αυτόν τον τομέα. Το Alert Slider των τριών θέσεων συνεχίζει να αποτελεί ένα εκπληκτικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Πρακτικά σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο στις ειδοποιήσεις και με μια απλή κίνηση μπορείς να καθορίσεις το πόσο θα σε ενοχλεί το τηλέφωνο.
Όπως αναφέρει το unboxholics.com το τηλέφωνο είναι Dual-SIM, ωστόσο δε δέχεται microSD, έλλειψη την οποία αντισταθμίζει η αυξημένη χωρητικότητα του τηλεφώνου η οποία ξεκινά από τα 64GB. Δίπλα από το μικρόφωνο, το audio jack και τη θύρα USB Type-C, υπάρχει το μοναδικό ηχείο το οποίο έχει πολύ τυπικές επιδόσεις. Το OnePlus 3T έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών, Full HD ανάλυσης και τεχνολογία AMOLED. Η OnePlus μάλλον θεώρησε πως η VR τεχνολογία δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένη και προτίμησε να μην υιοθετήσει 2K ανάλυση και να μείνει στα 1080p για χάρη της μπαταρίας. Η οθόνη όμως είναι άριστη, με φανταστικά χρώματα, βαθιά μαύρα, ευκρίνεια και καλή φωτεινότητα.
Αυτό που κατάφεραν οι μηχανικοί της OnePlus ήταν να χωρέσουν 13% μεγαλύτερη μπαταρία στο ίδιο σώμα με το OnePlus 3. Λίγο το γεγονός της μεγαλύτερης μπαταρίας με χωρητικότητα 3.400mAh, λίγο η Doze λειτουργία του Nougat λειτουργικού που θα αναφερθώ σε λίγο και λίγο η μη ενεργειακά απαιτητική οθόνη, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο ως προς τη διάρκεια αντοχής της μπαταρίας. Συγκεκριμένα η συσκευή βγάζει με πολύ μεγάλη ευκολία μία ημέρα έντονης χρήσης, ενώ λίγο συντηρητικά μπορεί να αντέξει και δύο ημέρες. Και σε όλα αυτά προσθέστε την Dash Charge τεχνολογία που είναι αυτή τη στιγμή η πιο γρήγορη fast-charge τεχνολογία της αγοράς με 60% σε 30 λεπτά. Βέβαια η χρήση του φορτιστή της OnePlus θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
[irp posts=”111494″ name=”Nokia 3310: Το αγαπημένο κινητό ξανά στην αγορά”]
Τα «δόντια» του το 3T τα δείχνει και στον εσωτερικό του κόσμο. Τα γρανάζια, λοιπόν, κινούνται με το Snapdragon 821 chipset της Qualcomm, το οποίο αποτελείται από τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2.35GHz και την Adreno 530 στα γραφικά. Ο επεξεργαστής σε συνδυασμό με τα 6GB DDR4 RAM προσφέρει εκπληκτικές επιδόσεις με αστραπιαία απόκριση και απίστευτα γρήγορο multi-tasking. Όσες μέρες χρησιμοποιώ το τηλέφωνο έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την ταχύτητά του, ακόμα κι όταν το έχω υπερφορτωμένο με εφαρμογές που τρέχουν στο background και τολμώ να πω πως είναι το γρηγορότερο Android smartphone που έχω πιάσει στα χέρια μου.
Το OnePlus 3T ξεκίνησε να διατίθεται με το Android 6.0 αλλά πρόσφατα έγινε ένα από τα ελάχιστα τηλέφωνα αυτή τη στιγμή που υποδέχτηκαν την 7η έκδοση του λειτουργικού της Google, το Nougat. Το skin της OnePlus, το OxygenOS, είναι πολύ κοντά οπτικά και λειτουργικά στο pure Android, με ελάχιστες αλλά πολύ χρήσιμες προσθήκες. Αυτά που ξεχώρισα εγώ και μου άρεσαν στο Nougat, είναι ότι πλέον υπάρχει multi-window υποστήριξη, κάτι που άργησε να υιοθετηθεί καθολικά από την Google και εγώ το θεωρώ πολύ χρήσιμο, ενώ τα διάφορα tweaks παραμετροποίησης στο status bar και σε άλλα σημεία του λειτουργικού πηγαίνουν τον έλεγχο της συσκευής ένα βήμα παραπέρα. Ταυτόχρονα έχει βελτιωθεί σημαντικά και η γενικότερη αισθητική. Όλα είναι εκεί που πρέπει, άμεσα προσβάσιμα, χωρίς περιττά και ανούσια εφέ και designs. Ειλικρινά, η όλη εμπειρία χρήσης είναι τόσο ικανοποιητική που με βρίσκει να περιηγούμαι στα μενού χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο.
Όσον αφορά τις κάμερες. Πλεονασμό θα μπορούσες να θεωρήσεις την 16MP selfie κάμερα που έχει στο μπροστά μέρος. Βέβαια κανείς δε λέει όχι σε καθαρότερες και ποιοτικότερες selfie. Η κεντρική κάμερα από την άλλη, δεν είναι μια κάμερα που θα ρίξει σαγόνια, βέβαια τα απαραίτητα όπως οπτικό σταθεροποιητή, δυνατότητα καταγραφής 4K video, HDR κλπ. υπάρχουν αλλά τις επιδόσεις της τις βρήκα απλά καλές. Σίγουρα θα ήθελα περισσότερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού το f/2.0 το βρήκα ανεπαρκές.