: Η Sony γιορτάζει τα 25 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του PlayStation που κατάφερε να μπει σε πολλά εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο και επαναφέρει στην αγορά την κονσόλα σε μια μίνι εκδοχή της και την ονομασία PlayStation Classic.

Η Nintendo το επιχείρησε δύο φορές και θησαύρισε, γιατί όχι και η Sony; Μετά από τα NES Classic Mini και SNES Classic Mini, φέτος τα Χριστούγεννα η μίνι ρετρό παιχνιδομηχανή που θα κλέψει την παράσταση θα είναι το PlayStation Classic.

Ύστερα από 24 ακριβώς χρόνια από την είσοδο του πρώτου PlayStation στην αγορά, η Sony αποκάλυψε το PlayStation Classic, μία mini -ναι καλά διαβάσατε- έκδοση της πρώτης της παιχνιδοκονσόλας με τον ίδιο ακριβώς κλασικό σχεδιασμό!

Το PlayStation Classic έρχεται με 20 προ-εγκατεστημένους τίτλους παιχνιδιών, όπως το Final Fantasy VII, το Jumping Flash, το R4 Ridge Racer Type 4, το Tekken 3 και το Wild Arms. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα παιχνιδοκονσόλα της είναι περίπου 45% μικρότερη από το πρωτότυπο PlayStation και μιμείται την εμφάνιση και την αίσθηση του εν λόγω μοντέλου φέροντας τα ίδια χειριστήρια και παρόμοια συσκευασία.

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευασία θα περιλαμβάνει ένα καλώδιο HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση, ένα καλώδιο USB και δύο χειριστήρια για αστείρευτες μάχες μεταξύ των gamers, που ειδικά τους παλιούς θα τους πάνε αρκετά χρόνια πίσω.

Το PlayStation Classic θα κυκλοφορήσει στην αγορά έναντι 99,99 δολαρίων στις 3 Δεκεμβρίου 2018, μία ιστορική ημέρα για τη Sony εφόσον προκειται για την ίδια ημερομηνία που το PlayStation εισήχθη για πρώτη φορά στην αγορά της Ιαπωνίας το μακρινό 1994.