: Κατατέθηκε η τροπολογία για έκδοση και υλοποίηση του νέου συστήματος διορισμών που ανοίγει την πόρτα της μόνιμης πρόσληψης σε 15.000 εκπαιδευτικούς με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (asep.gr).

Όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Παιδείας, εντός Ιανουαρίου πρόκειται να ενεργοποιηθεί το σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής που θα δέχεται τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών, σε πρώτη φάση για την πρόσληψη 4.500 μονίμων στην Ειδική Αγωγή.

Σύμφωνα με όσα «αποκωδικοποιούνται» από το επίσημο έγγραφο, φαίνεται ότι στην ειδική μοριοδότηση «κερδισμένοι» είναι όσοι εκπαιδευτικοί δικαιώθηκαν δικαστικά από τον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2008, αναφέρει το workcenter.gr.

Σημειώστε:

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εξακολουθούν να διορίζονται αναπληρωτές ενώ το σύστημα θα είναι ενιαίο τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Η προϋπηρεσία θα μοριοδοτείται μέχρι τους 120 μήνες
Λόγω του ότι καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός, πρόκειται να δημιουργηθεί πλαίσιο για να αναγνωριστούν οι δυνατότητες σε ακαδημαϊκά προσόντα σε νέους πτυχιούχους, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπ. Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις μονίμων σε βάθος 3ετίας, ως εξής:

4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020
5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021
5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την Ειδική Αγωγή και θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων.

Θα ισχύσει ένα ενιαίο σύστημα μοριοδότησης και κατάταξης, τόσο για τους μόνιμους διορισμούς όσο κι για τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου χρειάζεται.