: Ο πρόεδρος της Βουλής κ. , κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα οικονομικά της Βουλής για το 2018, πραγματοποίησε παρέμβαση προκειμένου να ανακοινώσει – μεταξύ άλλων – ότι βάση του κανόνα των προσλήψεων 1 προς 4 ή 5, η Βουλή μέσα στην επόμενη τριετία μπορεί να προσλάβει 22 υπαλλήλους αορίστου χρόνου μέσω (asep.gr).

Κάνοντας και απολογισμό του έργου που προσφέρουν οι υπάλληλοι είπε ότι έχει αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό των συμβασιούχων που δεν αποχώρησε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων για συμβάσεις έργου σε υπηρεσίες όπως το αρχείο της Βουλής μετά την ανακάλυψη σημαντικών εγγράφων, ή σε άλλες επιστημονικές και μη υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθηθεί και να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της.

Διαβάστε επίσης:   ΑΣΕΠ 3Κ/2017: Στο asep.gr τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης

Σημειώνεται ότι φέτος ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι οριακά αυξημένος κατά 0,75% που αντιστοιχεί σε ένα εκ. ευρώ , γεγονός που σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση οφείλεται στην «πλήρη εφαρμογή του νόμου για την εργοδοτική εισφορά υπέρ του  (efka.gov.gr)των βουλευτών, και από τον διπλασιασμό του ποσοστού της εργοδοτικής εισφοράς για τον βουλευτών και υπαλλήλων για το έτος 2018», όπως είπε ο κ. Βούτσης σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.