: Πλήθος προκηρύξεων για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, με βάση τουλάχιστον τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι νέες προκηρύξεις θεωρούνται -και είναι- εξαιρετικά «δημοφιλείς» στις τάξεις των υποψηφίων, δεδομένου ότι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα φορέων και επαγγελατικών ειδικεύσεων.

Συνολικά, θα επιλεγούν 4.676 νέοι υπάλληλοι, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Από την σταχυολόγηση των νέων (επικείμενων) διαγωνισμών, που επιχειρεί το workenter, εκλείπει σκόπιμα ο προγραμματισμός για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς -αυτή τη στιγμή- τα αιτήματα για προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. ή ΟΒΑ και ιατρών, νοσηλευτών στα στρατιωτικά νοσοκομεία, αν και κρίνονται πρωταρχικά, δεν (φαίνεται να) βρίσκονται σε στάδιο μεγάλης ωρίμανσης.

Επίσης, δεν είναι ακόμη σαφές εάν, πέρα από τους Ειδικούς Φρουρούς, εκδοθεί προκήρυξη (ή προκηρύξεις) -και πότε- για την ανασυγκρότηση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ. Υπάρχουν, πάντως, πρωθυπουργικές αναφορές που κάνουν λόγο για ενίσχυση των δύο ομάδων.

Αναλυτικά:

1.115 Ειδικοί Φρουροί (με την επιφύλαξη του τελικού αριθμού θέσεων, εν αναμονή της έκδοσης της προκήρυξης): Αναρτήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα και το υπ. Προστασίας του Πολίτη θα δημοσιοποιήσει τις επόμενες ημέρες το διαγωνισμό
2.450 θέσεις στην Υγεία (στον αριθμό περιλαμβάνεται και η 2Κ/2019): Αποτελεί πρόσφατη κυβερνητική δέσμευση, η οποία φέρει την επικύρωση διϋπουργικής σύσκεψης που διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Το πιθανότερο είναι ότι θα εκδοθούν δύο προκηρύξεις (1 για νοσηλευτές, ιατρικό,παραϊατρικό προσωπικό, 1 για ειδικευόμενους νοσηλευτές)
758 μόνιμοι στους δήμους (νέα προκήρυξη): Στον προθάλαμο της δημοσιοποίησης βρίσκεται ο διαγωνισμός που αποκαλείται και «μικρή 3Κ». Υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι η προκήρυξη μπορεί να εκδοθεί το Σεπτέμβριο
153 προσλήψεις στα ΚΕΠ: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι η προκήρυξη θα εκδοθεί άμεσα. Συμμετέχουν όλα τα απολυτήρια Λυκείου και τα πτυχία ΑΕΙ, ΤΕΙ. Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με την ειδικότητα Διεκπεραίωση Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ)
200 στο Λιμενικό Σώμα: Είναι πιθανό να υπάρξει ανακατανομή θέσεων υπέρ των λιμενοφυλάκων. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, (δείτε τις πιθανές ημερομηνίες ΕΔΩ), εφόσον επικυρωθούν ορισμένες τροποποιήσεις

workenter.gr