Τρίτη 7 Μαρτίου, ώρα 18.30, δεκάδες διπλωματικά αυτοκίνητα κατευθύνονται στον και στην πύλη Ε2. Εκεί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του στη χώρα μας με την ηγεσία του και τους εκπροσώπους των εφοπλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας.

Την εκδήλωση οργάνωσε το και ο Πρύτανης του διπλωματικού σώματος, Πρέσβης του Αζερμπαιτζάν στην Ελλάδα, κύριος Rahman Mustafayev.

Στο πλοίο-μουσείο το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τον αρχηγό του, Αντιναύαρχο κύριο Σταμάτη Ράπτη, υποδέχονταν τους Πρέσβεις καθώς και Ελληνες Εφοπλιστές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του κυρίου Rahman Mustafayev, που ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό όσο και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους. Το λόγο πήρε κατόπιν ο Υπουργός κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, που αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη φιλία που τον συνδέει με τον κύριο Mustafayev και τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που παίζει η Ελληνική Ναυτιλία στην στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας μας. Εκ μέρους των Ελλήνων Εφοπλιστών μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης τους, κύριος Πάνος Λασκαρίδης, που αναφέρθηκε διεξοδικά στα επιτεύγματα και τις προοπτικές της Εμπορικής Ελληνικής Ναυτιλίας και ανέλυσε στους παριστάμενους Πρέσβεις τις δυνατότητες διεθνούς συνεργασίας σε αυτόν τον ευέσθητο τομέα.

Διαβάστε επίσης:   Hellenic Innovation Forum 2017 με τιμώμενη χώρα το Ισραήλ

Τις ομιλίες έκλεισε η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, κυρία Ειρήνη Νταιφά, η οποία ανέλυσε το ρόλο που μπορεί να παίξει ο Πειραιάς και το λιμάνι του στην ανάπτυξη της Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακολούθησε δεξίωση, που παρέθεσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όπου μέσα σε ένα πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα δόθηκε η ευκαιρία στους ξένους Πρέσβεις να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις.

Κοινό βγήκε το συμπέρασμα ότι η Ελληνική Ναυτιλία είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας και τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε στη χώρα μας οι εφοπλιστές είναι αυτοί που, με τη δυναμική διεθνώς παρουσία τους, θα δώσουν ανάσες με τη συνεισφορά τους στο Ελληνικό ΑΕΠ.