Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στις διοικήσεις των οργανισμών και μάλιστα με πολύ γοργούς ρυθμούς. Η πορεία του 7ετούς ομολόγου έδειξε περίτρανα ότι οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται ολοκληρωτικά και στηρίζουν την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη και το απέδειξαν με το χαμηλό επιτόκιο του ομολόγου.

Tου Νίκου Κούτρικα

Έτσι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος είναι από κάθε άλλη φορά πιο απαραίτητη. Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρμόδιος υπουργός κ Μηταράκης θέλουν την θωράκιση των τραπεζών και ένα νέο μοντέλο διοίκησης ξεκινώντας με την Attica bank που θα παίξει ρόλο στο νέο περιβάλλον των τραπεζικών εξελίξεων.

Έτσι

Δύο νέοι τεχνοκράτες αναμένεται σήμερα να προστεθούν όπως μαθαίνουμε από έγκυρες πηγές στο τιμόνι της Attica bank ενώ οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα πρόκειται για τους:

Α. Αντώνη Βαρθολομαίο πρώην CEO της ΕΥΔΑΠ με αξιόλογη πορεία στο χώρο των χρηματοοικονομικών και μεγάλη εμπειρία στα χρηματιστηριακά και Τραπεζικά δρώμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη θητεία του η αναδιοργάνωση της ΕΥΔΑΠ σχέδιο αποκλειστικά δικό του έφερε υψηλή κερδοφορία στην εταιρεία ενώ είχε προχωρήσει και η ενοποίηση με την Θεσσαλονίκη. Ενώ στα χρηματιστηριακά η εμπειρία του είναι μεγάλη αφού έχει περάσει από την διοίκηση Χρηματιστηριακών εταιριών.

Β.Κώστα Μητρόπουλο παλαιό στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ και στέλεχος της PWC με μεγάλη τραπεζική εμπειρία και των χρηματοοικονομικών.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ Attica bank θα έχει ως εξής:

Πρόεδρος της Attica bank θα αναλάβει ο Κώστας Μητρόπουλος.
CEO παραμένει ο Θεόδωρος Πανταλάκης.
Αναπληρωτής CEO αναλαμβάνει ο Αντώνης Βαρθολομαίος.

Εν τω μεταξύ στις 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica bank μετά την αναβολή που είχε δοθεί.