Η εκκίνηση δόθηκε και το 1ο Family Run στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής από τον Κήπο της Μεσογείου και τον Κήπο των Γλυπτών της Νέας Παραλίας, ακριβώς απέναντι από τους ναυταθλητικούς ομίλους.

Η κορδέλα του τερματισμού του 1ου Family Run Θεσσαλονίκης ήταν στις «Ομπρέλες» του κ. Ζογγολόπουλου επίσης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, όπου αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν στο σημείο για να συγχαρούν τους μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής υπήρχε κόσμος που απολάμβανε τη βόλτα του στην παραλία και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι υγεία γι’ αυτό όλοι πρέπει να τον εντάξουν στην καθημερινότητά τους, έστειλε σήμερα το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia με το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικογένεια που διοργανώνεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε το «Family Olympics», γνωριμία μαθητών και των γονιών τους με τα Ολυμπιακά Αθλήματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, στον Κήπο των Γλυπτών και στον Κήπο της Μεσογείου.

Στη συνέχεια διοργανώθηκε το «Family Run», μια διαδρομή ψυχαγωγικού χαρακτήρα -απόστασης 1.500 μέτρων- για όλη την οικογένεια με εκκίνηση στις 20:00 μπροστά από τους Ναυταθλητικούς Ομίλους και τερματισμό το γλυπτό «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με το «Family Fun» στις 21.00, μια ανοικτή για όλους μουσική γιορτή, μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Είναι η πρώτη φορά που το Ολυμπιακό Μουσείο βγαίνει έξω τα τείχη του στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας» δήλωσε η διευθύντριά του, Κυριακή Ουδατζή.

«Είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό, όχι μόνο επειδή το Μουσείο βγαίνει έξω και έρχεται στη Νέα Παραλία, στο πιο συμβολικό μέρος της πόλης, αλλά και επειδή συνεργαζόμαστε με αθλητικούς συλλόγους και σωματεία της πόλης, δηλαδή πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια. Όλο αυτό το οφείλουμε στην Protergia, η οποία υποστηρίζει τη δράση», τόνισε.

«Για μας είναι μία μεγάλη αρχή και υποσχόμαστε ακόμη πιο δυναμική συνέχεια. Είναι σημαντικό να μεταδώσουμε στον κόσμο το μήνυμα ότι ο αθλητισμός, είναι υγεία και ότι πρέπει να αθλούμαστε καθημερινά. Όχι απαραίτητα ο πρωταθλητισμός αλλά ο αθλητισμός με τον πιο απλό τρόπο, γι’ αυτό διοργανώνουμε και μία συμβολική πορεία μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου εκεί θα συνδυάσουμε αθλητισμό με ψυχαγωγία» είπε η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου – Protergia σημειώνοντας ότι είναι χιλιάδες οι συμμετοχές τόσο στο «Family Olympics» όσο και στο «Family Run+Fun».

Από νωρίς το απόγευμα στο «Family Olympics» οι μαθητές και οι οικογένειές τους έρχονται σε επαφή με αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού (σφαιροβολία, ακοντισμός), τοξοβολία, χάντμπολ, πάλη, πυγμαχία, κωπηλασία, άρση βαρών, ξιφασκία, γκολφ, με ολυμπιακά αθλήματα, παλιά και νέα, τα οποία προστέθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Στόχος μας είναι τα παιδιά και οι οικογένειες να γνωρίσουν τα αθλήματα και να τα αγαπήσουν» είπε η κ. Ουδατζή.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέρνουμε μαζί με το Ολυμπιακό Μουσείο να προσφέρουμε τη δυνατότητα για διοργανώσεις που δίνουν ενέργεια και σε αθλητές και σε όσους δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, ώστε να γνωρίσουν και έναν άλλο τρόπο ζωής» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Φιλιώ Λαναρά, υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Μυτιληναίος και της Protergia.

«Η Μυτιληναίος και η Protergia, ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου έχουν αγκαλιάσει το Ολυμπιακό Μουσείο και όλες τις δράσεις που υλοποιεί» ανέφερε.

Η παρουσία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε πέρυσι από το περίπτερο στη ΔΕΘ και η δεύτερη μεγάλη συνεργασία στην πόλη είναι με το Ολυμπιακό Μουσείο, το οποίο έχει πλέον στον τίτλο του το όνομα Protergia, που είναι μεγάλος χορηγός του, σημείωσε.

«Το επόμενο διάστημα μαζί με το Ολυμπιακό Μουσείο θα προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις και άλλες ενέργειες προκειμένου να συμβάλουμε στην προώθηση του έργου του» προανήγγειλε η κ. Λαναρά.

«Η Protergia είναι χορηγός και του ΣΕΓΑΣ και με μία σειρά και άλλων εκδηλώσεων έχει στόχο να βοηθήσει στη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και να δώσει ενέργεια στον κόσμο, ώστε να συνεχίσει την ενασχόληση με τον αθλητισμό» ανέφερε.

Στο 1ο «Family Olympics» & «Family Run+Fun», που εντάσσεται στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού «Be Active» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης 2018, συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες που χάρισαν μεγάλες στιγμές στον ελληνικό αθλητισμό με τις διακρίσεις τους σε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.