Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Μία σημαντική προσπάθεια του ΧΑΑ ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο με το 13ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (13th Annual Greek Roadshow). Σημαντική ήταν η παρουσία διακεκριμένων οικονομικών παραγόντων της Ελληνικής αγοράς ενώ έγινε αναλυτική παρουσίαση των επιχειρήσεων που παραβρέθηκαν στο συνέδριο με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών.

Το φετινό Roadshow, ακολουθώντας την παράδοση των δώδεκα (12) προηγούμενων διοργανώσεων, έδωσε τη δυνατότητα στις εισηγμένες εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου να παρουσιάσουν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τα επιχειρηματικά τους πλάνα και τις προοπτικές τους.

Συμμετείχαν οι παρακάτω τριάντα τρεις (33) εισηγμένες εταιρείες:

1. ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ
2. AUTOHELLAS
3. FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
4. GRIVALIA PROPERTIES
5. ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ
6. INTRALOT
7. LAMDA DEVELOPMENT
8. MLS
9. VIOHALCO
10. CENERGY
11. ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
12. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
13. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
14. ΔΕΗ
15. ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ
16. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
17. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
18. ΕΛΛΑΚΤΩΡ
19. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
20. ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ
21. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
22. ΚΡΙ ΚΡΙ
23. ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ
24. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
25. ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ
26. ΟΠΑΠ
27. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
28. ΟΤΕ
29. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
30. ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
31. ΤΙΤΑΝ
32. ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
33. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Πρέπει να επισημάνουμε ότι συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 620 κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 96 επενδυτικά funds και 130 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων στο συνέδριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, σημείωσε:

«Το φετινό, 13ο Roadshow στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς αφενός υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή, από το 2008, από πλευράς εισηγμένων εταιρειών και αφετέρου καταγράφηκε αυξημένο ενδιαφέρον για συναντήσεις από πλευράς ξένων επενδυτικών οίκων και αναλυτών με τις διοικήσεις τους. Με χαρά είδαμε να συμμετέχουν νέα πρόσωπα στις συναντήσεις, αλλά και να επανακάμπτουν παλαιοί γνώριμοι».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Γιώργος Χατζηνικολάου δήλωσε ότι:

«Όπως προκύπτει από τα θεμελιώδη μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας, διαφαίνεται ότι η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης. Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης και τη στήριξη των καινοτόμων και δυναμικών νεοφυών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (πρόγραμμα ROOTS)».