Ποσό ύψους 2 δισεκατομμύρια ευρώ επί συνόλου περίπου 2,7 δισ. που θα χορηγηθούν στη χώρα μας ως δάνειο από το SURE, με χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού εκταμιεύτηκαν.

Η εκταμίευση γίνεται επτά μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup και έξι μήνες μετά τη θέσπιση του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί με μεθοδικότητα, οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να περιορίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της παρούσας δοκιμασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να θέσει τις βάσεις για γρήγορη και ισχυρή ανάκαμψη», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.