Ο Θωμάς Δελιόπουλος και η επιχειρηματική του επιτυχία στην μακρινή Αυστραλία, είναι στους περισσότερους από εμάς άγνωστη.

Το Tilegrafima Business Report τον ανακάλυψε εντελώς τυχαία και αμέσως ξεκινήσαμε μία μικρή έρευνα.

Η ιστορία επιχειρηματικής επιτυχίας του Θωμά Δελιόπουλου, θα πρέπει να διδάσκεται ως Success Case Study στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και να μας θυμίζει σε όλους τη ρήση που λέει ότι, όταν θέλεις να κάνεις κάτι, όλα συνωμοτούν προς αυτό, αρκεί να το πιστέψεις!!!

Στη δική του περίπτωση, δεν έφτανε μόνο η «συνωμοσία» ή η τύχη. Χρειάστηκε θάρρος, πίστη, προσαρμοστικότητα, επιμονή, σκληρή δουλειά, συνέπεια στον αρχικό στόχο. Χαρακτηριστικά ενός στρατιωτικού!

2505aus.jpg

 

Η ιδέα του όσο και αν ακούγεται απλή, πολλοί την επιχείρησαν αλλά ελάχιστοι την υλοποίησαν με τόση επιτυχία. Στην περίπτωση του Θωμά Δελιόπουλου και της συζύγου του, ενώθηκε η ιδέα με το επιχειρηματικό δαιμόνιο και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Το Kalimera Souvlaki Art πλέον αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην Μελβούρνη. Ο Θωμάς μας παραχώρησε μία μικρή συνέντευξη.

ΕΡ: But every end leads to a new beginning» μας λέει η ιστοσελίδα του kalimera souvlaki art. Πόσο εύκολα ή δύσκολα παίρνει κάποιος μία απόφαση να αφήσει καριέρα στις ΕΔ με βιογραφικό στο ΝΑΤΟ και να ξενιτευτεί στη μακρινή Αυστραλία για να ξεκινήσει μία νέα καριέρα;

ΑΠ: Ήταν μια απόφαση που δεν πάρθηκε σε μια στιγμή. Με απασχολούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η οικονομική κρίση, η οποία αν κ ακόμα δεν είχε επηρεάσει τη δίκη μας οικογένεια, ήξερα πως ήταν μόνο ζήτημα χρόνου γι’αυτό να συμβεί. Προαισθάνθηκα το αδιέξοδο στο οποίο θα μας οδηγούσε στο μέλλον κ θεώρησα πως εφόσον είχαμε την δυνατότητα να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στο παιδί μας, έπρεπε να το τολμήσουμε. Σε αυτή την απόφαση καθοριστικό ρόλο έπαιξε η σύζυγος μου, η οποία υπήρξε μεγάλο στήριγμα για μένα.

2505aus1.jpg

ΕΡ: Τι έκανε τους Αυστραλούς να αγκαλιάσουν την επιχείρησή σου;

ΑΠ: Θεωρώ πως οι πελάτες μας αγκάλιασαν την επιχείρηση μας γιατί δημιουργήσαμε κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Αυστραλίας. Καινούργιες γεύσεις, ειλικρινές φαγητό αρίστης ποιότητας με προσιτές τιμές σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

 

ΕΡ: Ποια τα μυστικά μίας επιχειρηματικής επιτυχίας;

ΑΠ: Πιστεύω πως αν υπάρχει ειλικρίνεια, πάθος, γνώσεις του αντικειμένου σου, και αγάπη γι’ αυτό που κανείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχεις.

ΕΡ: Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και στην Αυστραλία. Να επιχειρήσουμε μία σύγκριση;

ΑΠ: Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση σε ανόμοια πράγματα. Το να επιχειρείς στη Αυστραλία είναι σαφώς πιο εύκολο λόγω έλλειψης γραφειοκρατίας

ΕΡ: Μαθαίνουμε ότι ξεκινάς το άνοιγμα δεύτερου μαγαζιού στην Αυστραλία. Θα σκεφτόσουν στο μέλλον να ανοίξεις ένα στην Ελλάδα;

ΑΠ: Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

ΕΡ: Μία πρόβλεψη για το μέλλον, εν μέσω ομολογουμένως ενός ορυμαγδού αρνητικών εξελίξεων. Πως σχολιάζει και τι πιστεύει η Ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία, η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον «σκόπελο»;

ΑΠ: Επειδή η αγάπη της ομογένειας για την πατρίδα είναι μεγάλη, ελπίζει ότι θα ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και σύντομα θα ανακάμψει

Ο Θωμάς αναγνώρισε μια ευκαιρία για να επενδύσει στο χώρο της εστίασης στην άλλη άκρη του κόσμου. Η σύζυγός του τον ενθάρρυνε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση και μαζί ξεκίνησαν το επιχειρηματικό τους ταξίδι. Ο κλάδος της εστίασης δεν είναι εύκολος εκεί. Κάθε άλλο. Όμως η φαντασία, το ταλέντο και κυρίως η πίστη στο όραμα, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός επιτυχημένου εστιατορίου που γρήγορα έμελε να γίνει πόλος έλξης για την τοπική κοινωνία.

Το Tilegrafima Business Report εύχεται στο Θωμά και στη σύζυγό του να συνεχίσουν το ίδιο δημιουργικά και πετυχημένα.

2505aus2.jpg