Από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση προκηρύσσει τις θέσεις για τις νέες διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΙΚΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ΣΤΙΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ με  σχετικό ΦΕΚ προκηρύσσονται οι θέσεις για την ΕΡΤ-ΑΠΕ.

Για την ΕΡΤ οι κκ Ζούλας και Γαμπρίτσος θα περάσουν από την “Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής” όπως είθισται για το τυπικό ΟΚ της διαδικασίας.

Να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έχει να κάνει όλες τις αλλαγές στα μέλη του ΔΣ  καθώς και να ορίσει νέους Γενικούς δ/ντες – δ/ντες στην εταιρεία.

Ήδη κυκλοφορούν “φήμες” και ονόματα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής που όμως δεν αληθεύουν καθότι η κυβέρνηση κινείται με άκρα μυστικότητα στις κινήσεις της.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα διοίκηση των κκ ΖΟΥΛΑ – ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΥ άρθρα όπως του Παντελή Καψή  που όμως χαρακτηρίζονται ως “παλαιού τύπου” κριτική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει την ριζική ανανέωση της ΕΡΤ.

Όσο αναφορά το ΑΠΕ θα βγεί η προκήρυξη όπου θα ορίζει τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων χωρίς όμως να χρειαστεί να περνούν από την Βουλή και την “Επιτροπή Ακροάσεων” όπως απαιτείται για την ΕΡΤ οι υποψήφιοι ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το πρόσωπο που θα αναλάβει την θέση ου Γενικού δ/ντή.

Όνομα που είχε “παίξει” για το ΑΠΕ πριν λίγες ημέρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ισχύει…

Πάντως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει μεγάλη βαρύτητα στον χώρο των κρατικών ΜΜΕ, θέλει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας τους με στόχο την πλουραλιστική ενημέρωση του πολίτη και όχι την κομματική που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του.

Ήδη και η οικονομική μείωση κατά 1/4 στα αθλητικά δικαιώματα της NOVA που πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε εύφημο μνεία.

Δεν μένει να δούμε και το υπόλοιπο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας κάτι το οποίο όπως μαθαίνω αναμένεται να εκπλήξει θετικά την κοινωνία