Η εικόνα διάλυσης της ΕΡΤ έφτασε στο απροχώρητο χωρίς καμία ενόχληση έκαναν ντου καθηγητές στο Στούντιο των ειδήσεων χωρίς καμία ενόχληση και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας να τους εμποδίσει.

Η ΕΡΤ θέλει να μαζέψει το όλο θέμα με ανακοίνωση της ενώ δέχθηκε τα πυρά για ένα μέσο που δεν δείχνει κανένα στοιχείο οργάνωσης.

Το δελτίο ειδήσεων συνέχισε μισή ώρα μετά την έκτακτη διακοπή του και όπως εξήγησε η Αντριάννα Παρασκευοπούλου θα μεταδοθεί και μήνυμα των καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις για το αν θα γίνονταν δηλώσεις στο κανάλι από εκπρόσωπο των αναπληρωτών καθηγητών.

Υπενθυμίζουμε ότι το δελτίο διεκόπη ξαφνικά, όταν ενώ ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Φασουλάς μετέδιδε το ρεπορτάζ του για το παρασκήνιο της αυριανής συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου, ακούστηκαν δυνατοί κρότοι.

Οσο περνούσε μάλιστα η ώρα δυνάμωναν. Προφανώς, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν χτυπήματα στην πόρτα από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Η παρουσιάστρια διέκοψε την προβολή του δελτίου και πέρασε εκτάκτως σε διαφημίσεις.

Καθηγητές: Κάναμε ντου στην ΕΡΤ γιατί δεν έδειξαν την πορεία και την επίθεση των ΜΑΤ

Για να καταγγείλουν την ΕΡΤ έκαναν ντου οι αναπληρωτές καθηγητές στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Ολα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου όταν ενώ ο Γιάννης Φασουλάς μετέδιδε το ρεπορτάζ του άρχισαν να ακούγονται δυνατοί κρότοι.

Η Αντριάννα Παρασκευοπούλου διέκοψε το δελτίο εκτάκτως και πέρασε σε διαφημίσεις.

Μισή ώρα αφότου επέστρεψαν ξανά on air, η παρουσιάστρια εξήγησε ότι διέκοψαν καθώς έκαναν ντου αναπληρωτές καθηγητές. Λίγα λεπτά αργότερα η ΕΡΤ τους έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση από διπλανό στούντιο για να μεταδώσουν το μήνυμά τους.

Οι καθηγητές κατήγγειλαν την ΕΡΤ ότι παραβαίνοντας την αρχή δεοντολογίας, δεν παρουσίασε τους χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα, που χθες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μόνιμους διορισμούς. Επίσης, δεν έδειξε ούτε την αστυνομική καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, παρά μόνον προέβαλαν μεμονωμένα επεισόδια.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τη νεολαία, ενώ κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα, στις 13.30.

ΕΡΤ: Αδικαιολόγητο το ντου των εκπαιδευτικών, προβάλλαμε κανονικά την πορεία τους την Παρασκευή

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την εισβολή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο στούντιο την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, η ΕΡΤ.

Οπως υποστηρίζει προέβαλλαν ζωντανά την πορεία των εκπαιδευτικών την Παρασκευή και στο δελτίο βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΡΤ έχει ως εξής:

Η ΕΡΤ, η ελληνική δημόσια τηλεόραση, από δημοκρατικό καθήκον και από καθήκον ελεύθερης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, προβάλλει πάντοτε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις τους. Η ΕΡΤ πρόβαλε στις 11.1.2019, ζωντανά, την πορεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τα Προπύλαια, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 πρόβαλε βίντεο με τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες τους και ρεπορτάζ από την πορεία τους. Το ίδιο βίντεο προβλήθηκε και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3.

Σήμερα, κατά την διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ εισέβαλε ομάδα εκπαιδευτικών με σκοπό να καταλάβει το στούντιο και να διακόψει το δελτίο ειδήσεων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και απέτρεψαν την εισβολή αυτή.

Η ΕΡΤ τους διέθεσε άλλο χώρο από τον οποίο διατύπωσαν όσα είχαν να πουν, τα οποία και προβλήθηκαν ζωντανά, όπως και η διαδήλωσή τους στα Προπύλαια την Παρασκευή το μεσημέρι. Μετά από αυτό οι εισβολείς έφυγαν.

Η εισβολή ήταν απολύτως αδικαιολόγητη. Μπορούσε να είναι πλήγμα για την δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ και δεν προσέθεσε απολύτως τίποτε στην ενημέρωση για τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Η διοίκηση της ΕΡΤ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της, που, όπως και σε άλλες μαύρες εποχές, υπερασπίσθηκαν το κύρος και την τιμή της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.