: Συγκεκριμένα, στον τελικό θα πάρουν μέρος συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι 20 ήλθαν απευθείας από τους ημιτελικούς, ενώ οι 5 μεγάλες χώρες προκρίθηκαν αμέσως. Η με τη και το This Is Love θα εμφανιστεί στη 15η θέση, μετά την Αυστραλία και πριν την Ισπανία και η Κύπρος στη 19η θέση.

Το ελληνικό τραγούδι, σε σύνθεση-παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea & John Ballard, θα παρουσιαστεί δέκατο ανάμεσα στο πορτογαλικό και το πολωνικό.

Την σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία έχει ετοιμάσει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ ήδη από τις πρόβες φαίνεται πως θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για την ελληνική συμμετοχή επί σκηνής.

Την παρουσίαση της ειδικής εκπομπής της ΕΡΤ θα αναλάβουν Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ στον τελικό την ελληνική βαθμολογία θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Διαβάστε επίσης:   iphone 8-Apple: Δείτε πότε ξεκινάει η παραγωγή

Μάλιστα, ο φετινός διαγωνισμός φιλοξενείται για δεύτερη φορά, μετά το 2005, στο Κίεβο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τον διαγωνισμό θα παρουσιάσουν τρεις άνδρες. Στη σκηνή θα βρίσκονται οι Oleksandr Skichko και Volodymyry Ostapchuk ενώ από το green room παρασκήνια και κλίμα θα μεταφέρει ο Timur Miroshychenko.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της

Ισραήλ
Πολωνία
Λευκορωσία
Αυστρία
Αρμενία
Ολλανδία
Μολδαβία
Ουγγαρία
Ιταλία
Δανία
Πορτογαλία
Αζερμπαϊτζάν
Κροατία
Αυστραλία
Ελλάδα
Ισπανία
Νορβηγία
Ηνωμένο Βασίλειο
Κύπρος
Ρουμανία
Γερμανία
Ουκρανία
Βέλγιο
Σουηδία
Βουλγαρία
Γαλλία