Προσπάθεια να δικαιολογήσει τη δήλωσή του στην οποία υποστήριξε ότι οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί από τους παίκτες του  έκανε ο Γιάννης Σπαλιάρας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρω1νό».

«Τους δύο πρώτους μήνες οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες, κι εγώ θέλοντας να δείξω σε πόσο δύσκολο σημείο μας έφερε η πείνα έκανα και μια ατυχέστατη δήλωση, που είπα ότι «οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί από εμάς». Εννοούσα τις συνθήκες κυρίως της διαβίωσης και όχι τις καταβολές και το backround που έχει ο καθένας και το κίνητρο. Γιατί είναι πολύ διαφορετικό ένας άνθρωπος να εγκαταλείπει το σπίτι του και να γίνεται πρόσφυγας επειδή πέφτουν βόμβες ή γίνεται πόλεμος, ή δεν έχει να φάει και πολύ διαφορετικό ένας άνθρωπος που πληρώνεται και μπαίνει σε ένα παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης:   Σπαλιάρας: Εντονες αντιδράσεις για τους "λαθρομετανάστες" (ΦΩΤΟ)

Εγώ το είπα θέλοντας να δείξω ότι νιώθαμε σαν άστεγοι και για να δώσω έμφαση στις συνθήκες και όχι στο κίνητρο. Εννοούσα τους άστεγους, και αν πρόσβαλα κάποιους πρόσφυγες ή κάποιους ανθρώπους που οι συγγενείς τους ή οι οικογένειές τους είναι προσφυγικές. Απολογούμαι και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Εννοούσα τις συνθήκες διαβίωσης και όχι το κίνητρο. Εννοούσα τους άστεγους. Γιατί όταν βρέχεσαι για τρεις μέρες και έρχεται στο μυαλό σου πως ζουν οι άστεγοι, σκεφτόμουν ότι χώνονται σε μια πολυκατοικία και αποφεύγουν το νερό. Ήθελα να εστιάσω στις συνθήκες. Ούτε ρατσιστικά το είπα. Οι θέσεις μου είναι γνωστές» ανέφερε συγκεκριμένα ο με τη Φαίη Σκορδά να αλλάζει θέμα σε μια προσπάθεια να αποφύγει νέες παρεξηγήσεις.