Σε μία περίοδο που όλα είναι κατά της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το «μαγαζάκι Σύριζα» της ΕΡΤ και πάλι έκανε το θαύμα του. Ανέστειλε όλο το πρόγραμμα για να παίξει μόνο την ομιλία Τσίπρα.

Με την ενέργεια αυτή πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία η ΕΡΤ διέπραξε έγκλημα στην ενημέρωση του Ελληνικού λαού που τόσο πονά πληρώνοντάς την μέσω της ΔΕΗ κάθε μήνα.

Αυτή τη φορά ας στείλουν στον Σύριζα τον λογαριασμό….

Ή ας επιστρέψουν τις 60.000 ευρώ αποζημιώσεις που πήραν επι Σαμαρά στο κλείσιμο και σήμερα δουλεύουν ξανά χωρίς να έχουν επιστρέψει δεκάρα πίσω στα ταμεία της ΕΡΤ αλλα εισπράτουν κιόλας μισθό για να προβάλλουν ότι τους αρέσει ή ότι τους βολεύει….

Ετσι,

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΕΡΤ παραδέχθηκε την αστοχία της να προβάλει χθες (10/06) ολόκληρη την κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αντί δελτίου ειδήσεων.

Οπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή της ΕΡΤ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού άφησε τους τηλεθεατές να πιστεύουν ότι αυτό ήταν το μοναδικό θέμα της ημέρας. Ανακοίνωση μάλιστα εξέδωσε και η ΝΔ η οποία κατήγγειλε το περιστατικό αναφέροντας: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας ότι «θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση».

Η παραδοχή από την ΕΡΤ
Μια ημέρα αργότερα η ΕΡΤ παραδέχθηκε το λάθος της σχολιάζοντας: «Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό».

 

ΥΓ.: Και εμείς λυπούμεθα γιαυτό…