Σήμερα δεν έχουμε καθόλου όρεξη για πλάκα. Δεν μας βγαίνει. Με τίποτα. Αντιθέτως, αισθανόμαστε μεγάλο θυμό που αγγίζει την αποστροφή.

Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Μπορεί να τα λέμε λίγο διαφορετικά το τελευταίο διάστημα και να κάνουμε την σχετική πλάκα με το  αυτό σήμερα όμως δεν μπορεί να συμβεί. Τι πλάκα να κάνεις με ανθρώπους που γλύτωσαν από του χάρου τα δόντια, άλλοι επιστρέφουν εσπευσμένα στην πατρίδα () και άλλοι παραμένουν στο νοσοκομείο του Αγ. Δομίνικου χωρίς την οικογένειά τους ();

Η ζωή είναι πολύ μικρή, εξαιρετικά απρόβλεπτη και κανείς δεν έχει συμβόλαιο ότι θα ζήσει, όχι για πάντα αλλά και μέχρι την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να απολαμβάνουμε το κάθε δευτερόλεπτο και να αποφεύγουμε ανόητα μίση και κακίες. Ναι, σε εσένα μιλάω τηλεθεατή του Survivor. Όχι σε όλους, εννοείται. Ξέρεις καλά αν ανήκεις σε αυτούς που απευθύνομαι. Φυσικά δεν είσαι εσύ που απολαμβάνεις το παιχνίδι και περνάς καλά. Ούτε εσύ που κάνεις πλάκα με τον και τον Δεν με ενοχλείς εσύ που θαυμάζεις το κορμί της ή τους κοιλιακούς του .

Όχι, δεν τα έχω μαζί σας. Ανάμεσά μας, ανάμεσα σε εμας που περνάμε καλά με και διασκεδάζουμε από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν και οι γνωστοί-άγνωστοι. Φυσικά και ξέρουμε ποιοι είναι. Είναι έριχναν κατάρες στον αλλά στα δυστυχήματα που ακολούθησαν σε Βέροια και Εύοσμο δεν είπαν κουβέντα. Εκείνοι που όταν πεθαίνει κάποιος που δεν συμπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν, δημοσίως, τη χαρά τους. Οι ίδιοι που εύχονται ψόφο και καρκίνο σε όποιον δεν είναι του γούστου τους ή, μέσα στο θολωμένο τους μυαλό, θεωρούν ότι αποτελεί κίνδυνο ή εχθρό τους.

Όλοι είδαμε τα σχόλιά τους στις αντίστοιχες σελίδες. Ψόφο στην μία παίκτρια, καρκίνο στον άλλον, επειδή έθιξε τον άνδρα που δεν θα γύριζε να μας κοιτάξει ούτε αν όντως είχε ναυαγήσει στον Αγ. Δομίνικο.

Στην Ελλάδα των δυσβάσταχτων, μέχρι σήμερα, μέτρων που ήρθαν και των αβάσταχτων που έρχονται, στην Ελλάδα της ανεργίας άνω του 25%, στην Ελλάδα της φτώχειας, στην Ελλάδα που απειλείται καθημερινά από την Τουρκία, σε αυτήν την Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που εύχονται αρρώστιες και θάνατο σε άγνωστους που κάνουν την πλάκα τους σε ένα παιχνίδι.

Τελικά όμως αυτό που ευχόμαστε μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα. Όχι επειδή το ευχηθήκαμε αλλά επειδή έτσι είναι η ζωή. Σήμερα συνέβη στην ομάδα , ευτυχώς χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα. Για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι θα πρέπει να το δεις να συμβαίνει σε εσένα ή σε κάποιον που αγαπάς;

Το θέαμα για λίγες μέρες αναβάλλεται. Οι χριστιανοί στις ρωμαϊκές αρένες αναπαύονται. Το τηλεοπτικό Κολοσσαίο θα σας δεχθεί από την επόμενη εβδομάδα. Ίσως να εμφανιστείτε με καλύτερο χαρακτήρα αυτήν την φορά, τι λέτε;