Τέλος φαίνεται ότι μπαίνει στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Καλογρίτσα καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ο γιος του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταβάλει τα 18,5 εκατ. ευρώ που του αναλογούσαν ως πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια που διεκδίκησε στον πρόσφατο διαγωνισμό. Ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό με τη ΓΓΕΕ να υπενθυμίζει τον όρο της προκήρυξης που λέει ότι «η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών».
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί «βροχή» αποκαλύψεων για την υποψηφιότητα Καλογρίτσα αρχικά με το προβληματικό πόθεν έσχες στο οποίο χρειάστηκε να «επιστρατευσεί» ένα δανεικο βοσκοτόπι προκειμένου να δικαιολογήσει το πού βρήκε τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια.
Ακολούθησε το πόρισμα της ΤτΕ και του SSM για την απίστευτη δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους του εργολάβου-πατέρα του νέου καναλάρχη από την Τράπεζα Αττικής ακόμα και το 2015 όταν οι τράπεζες έδιναν δάνεια με το σταγονόμετρο.
Τελευταίο χτύπημα η αποκάλυψη για τη φοροδιαφυγή ύψους 32,8 εκατ. ευρώ που καταλόγισε η Εφορία Μεγάλου Πλούτου στον Χρήστο Καλογρίτσα και τη σύζυγό του για την περίοδο 2001-2013.
Η ανακοίνωση της ΓΓΕΕ έχει ως εξής:
Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.