«Μπορούμε». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εφετινής παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνουν πηγές της γαλάζιας παράταξης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβαίνει στη Διεθνή Έκθεση για να μιλήσει και στην καρδιά και στο μυαλό όλων των Ελλήνων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει όχι μόνον το όραμά του, αλλά και το ρεαλιστικό και συγκροτημένο σχέδιό του για την Ελλάδα του αύριο.

«Όραμα χωρίς σχέδιο είναι λόγια του αέρα και σχέδιο χωρίς όραμα δεν εμπνέει και δεν κινητοποιεί. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιγράψει συγκεκριμένες προτάσεις του για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει και μια ΕΕ που εξελίσσεται. Για το πώς η Ελλάδα θα γίνει πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν μείνει στους ηττημένους της νέας εποχής. Θα αναπτύξει τις πολιτικές που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες και ευκαιρίες για όλους. Θα μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους. Τα εισοδήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, τους φόρους, τα χρέη. Και θα παρουσιάσει τις δικές του λύσεις για ένα σύγχρονο Κράτος, ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης για την αναβάθμιση της δημόσιας ζωής», σχολιάζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, οι προτάσεις που θα περιγράψει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν το σύνολο των Ελλήνων καθώς, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κινηθεί σε έξι κεντρικούς άξονες:
– Την Οικονομία,
– τους Θεσμούς,
– την Ασφάλεια,
– την Παιδεία,
– τη Διεθνή παρουσία της χώρας,
– και την Ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών.