του Γιώργου Νταλιάρη

Τεράστια έκπληξη και πολλά ερωτηματικά προκαλούν οι τοποθετήσεις βουλευτών του που δίνουν ταξικό πρόσημο στο τραγικό τροχαίο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Αλήθεια τι θέλουν να πετύχουν;

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ένα γεγονός υπάρχουν βουλευτές του προσπαθούν να . Εμείς και αυτοί. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Οι Χριστιανοί και οι άθεοι. Το άσπρο κα το μαύρο. Να χωρίσουν τους Ελληνες σε στρατόπεδα. Το πράττουν ακόμη και τώρα με αφορμή το δυστύχημα και το θάνατο 4 ατόμων στην άσφαλτο.

Το πολυτελές όχημα που οδηγούσε ο γιος ενός γνωστού επιχειρηματία και που έπεσε στο απλό επιβατικό της οικογένειας της διπλανής πόρτας. Με αφορμή αυτό, ένας κυβερνητικός παράγοντας έκανε λόγο για μεγαλύτερα πρόστιμα σε όσους έχουν μεγαλύτερη φορολογική δήλωση από έναν άλλον. Αυτή είναι η ισότητα; Αυτό αναφέρει το Σύνταγμα του κράτους μας; Θα ποινικοποιηθεί η επιχειρηματική επιτυχία κάποιου συμπολίτη; Μα καλά για πόσο ιθαγενείς μας περνάνε πια.

Διαβάστε επίσης:   Μπούζα Ελένη- Τροχαίο πόρσε: Η χαροκαμένη μάνα και το γράμμα...

Πίσω από αυτό το πρόσφατο παράδειγμα βρίσκεται μια συνεχής προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει, να διχάσει, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία. Θέλουν ο ένας να κοιτά τον άλλον με μισό μάτι; Αυτό αρέσει στο πολιτικό τους κοινό; Δηλαδή όσοι τους ψήφισαν ανήκουν στους μη έχοντες; Αρκετά προβλήματα έχουμε, μη μας βάζετε να μαλώνουμε μεταξύ μας. Μην σπέρνετε εμφυλιακές τάσεις.

Πάρτε παράδειγμα από τον , τον πατέρα που έχασε σύζυγο και παιδί. Δείτε τη στάση που κρατά. Ακούστε τον λίγο. Σεβαστεί τον πόνο όλων των οικογενειών. Σε τέτοιες τραγωδίες δεν παίζουν ρόλο οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Η ψυχή αυτού του πατέρα θα πρέπει να είναι ο οδηγός σας και ο οδηγός όλων μας.

ΥΓ. Δυστυχώς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο χρήσιμα μπορούν να είναι, τόσο σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται χώρος για απίστευτες λεκτικές αψιμαχίες και δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα. Και εξαιτίας αυτών ένα τραγικό συμβάν μετατράπηκε σε φλέγον θέμα για αντιπαράθεση εκτός ορίων. Δυστυχώς τα πνεύματα είναι οξυμένα. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του…