Ανάγκη να αυξηθεί ο κατάλογος των 

Του Γιώργου Θεοχάρη

Tην ανάγκη οι οργανώσεις του συριακού αντάρτικου να αποκοπούν από το τζιχαντιστικό Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα, όπως προβλέπει η συμφωνία  – , τόνισε συριακή στρατιωτική πηγή

Η Ουάσιγκτον έχει καλέσει τους Σύριους αντάρτες που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να σταματήσουν κάθε επιχειρησιακή συνεργασία με το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, το οποίο, πριν τη μετονομασία του, αποτελούσε το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.


Η Ρωσία πιέζει συνεχώς προς την κατεύθυνση αυτήν και καλεί συνεχώς τον Διεθνή Συνασπισμό να αναλάβει δράση εναντίον του Μετώπου Φατέχ Αλ-Σαμ, όπως προβλέπει η αρχική συμφωνία.
Η ίδια πηγή επεσήμανε: «Νομίζω ότι προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στον βασικό στόχο της συριακής ηγεσίας και της Ρωσίας, που είναι ο διαχωρισμός του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ από τις υπόλοιπες οργανώσεις και πιστεύω ότι τελικώς αυτός ο διαχωρισμός δεν θα γίνει»


Παρά την εκεχειρία τις προηγούμενες μέρες, ρωσικό ανθρωπιστικό κονβόι στο Χαλέπι δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες, ενώ ο Συριακός Στρατός στην περιοχή Ραμουσέχ αναγκάστηκε να ανταποδώσει επίθεση των ανταρτών με όπλα, ρουκέτα και χειροβομβδίδες (φωτο).


Ήδη η τζιχαντιστική οργάνωση Άχραρ Αλ-Σαμ έχει δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την εκεχειρία και πολεμά στο πλευρό του Μετώπου Φάτεχ Αλ-Σαμ (Κατάκτηση της Συρίας).
Η ίδια οργάνωση διαπράττει μαζικούς αποκεφαλισμούς Σύριων στρατιωτών, που συνέλαβε αιχμαλώτους σε μάχες στα βόρεια της Χαμά.


Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ μέχρι τώρα, σε συνεργασία με άλλες δυτικές χώρες, αρνούνται να ονομάσουν την οργάνωση τρομοκρατική και εμπόδισαν την προσπάθεια της Ρωσίας για τον χαρακτηρισμό της αυτόν στους διεθνείς οργανισμούς.


Ταυτόχρονα στον κατάλογο των μη τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες σημειωτέον έχουν αποδεχθεί την εκεχειρία, οι ΗΠΑ συγκαταλέγουν και την τζιχαντιστική οργάνωση «Νουρεντίν Αλ-Ζενκί» (καλύτερα ληστοσυμμορία), η οποία έχει πλούσια τρομοκρατική δράση εναντίον αμάχων στην βόρεια Συρία και πριν από 1 περίπου μήνα αποκεφάλισε έναν 13χρονο Παλαιστίνιο αγόρι, μπροστά στις κάμερες.


Ο Νουρεντίν αλ-Ζενκί ήταν ένας Άραβας μουσουλμάνος ηγέτης, ο οποίος, όπως και ο Σαλαντίν, διακρίθηκε για τις νίκες του εναντίον των σταυροφόρων στην περίοδο των σταυροφοριών.
Δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την τρομοκρατική και τζιχαντιστική χροιά κάθε οργάνωσης και από αυτήν ακόμη την ονομασία της.


Οι μόνοι που φαίνεται να έχουν την δυσκολία αυτήν είναι οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι, καθώς εξακολουθούν να επωφελούνται από το εμπόριο όπλων εις βάρος του σφαγιαζόμενοιυ Συριακού λαού.