Κάποιοι προσπαθούν να…»εξισορροπήσουν» την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στην ΕΡΤ με τα υψηλά νούμερα που έφεραν οι μεταδόσεις των αγώνων της Super League !

 

Του Νίκου Κούτρικα*

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι:

«Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η τηλεθέαση της ΕΡΤ κατά τη μετάδοση των αγώνων της Super League. Συγκεκριμένα, ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έδωσε στην ΕΡΤ1 μέσο τηλεμερίδιο 25,8% το οποίο άγγιξε μέχρι και το 32,4%, ενώ σημείωσε ποσοστό 43,7% στους άνδρες ηλικίας 25-44, με  1.856.147 τηλεθεατές να παρακολουθούν τον αγώνα για τουλάχιστον ένα λεπτό. Τον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ παρακολούθησαν 1.531.051 τηλεθεατές για τουλάχιστον ένα λεπτό, με το μέσο τηλεμερίδιο να ανέρχεται στο 23,2%, αγγίζοντας ακόμα και το 32,8%, ενώ για τους άνδρες ηλικίας 25-44 ετών το μέσο τηλεμερίδιο ανήλθε σε 27,3%.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τα στοιχεία αυτά είναι που ενοχλούν όσους θυμήθηκαν εσχάτως ότι «η ΕΡΤ δεν είναι καλή», άποψη που προφανώς δεν συμμερίζονται οι τηλεθεατές.

Στο σύνολο της ημέρας, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 κυμάνθηκε στο 11,4%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ίδιοι αγώνες μεταδόθηκαν σε υψηλή ευκρίνεια μέσα από την δοκιμαστική «επίσημη πρώτη» του αθλητικού καναλιού της ΕΡΤ, το οποίο εξέπεμψε μέσα από τη συχνότητα του EPT HD, υπό το λογότυπo ΕΡΤ Sports HD. Είναι ευνόητο ότι στην προαναφερόμενη τηλεθέαση δεν συνυπολογίζεται και αυτή του καναλιού υψηλής ευκρίνειας. Για τον σκοπό αυτό έχουν αρχίσει οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το αθλητικό κανάλι να συμπεριληφθεί στους πίνακες τηλεθέασης, ώστε να υπάρχει η αποτύπωση της συνολικής απήχησης του αθλητικού περιεχομένου της ΕΡΤ στους τηλεθεατές.»

Φοβερή άποψη, λέμε εμείς εδώ μόνο που η εικόνα της ΕΡΤ είναι άλλη !

Πάντα και παραδοσιακά τα αθλητικά ήταν στην κορυφή της τηλεθέασης διότι ο θεατής δεν τον ενδιαφέρει που τα βλέπει…

Δεν ενδιαφέρεται ούτε σε ποιο κανάλι…

Και μιας και μιλάμε για την συνολική εικόνα της ΕΡΤ. Ποια είναι ακριβώς τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων; Πόσοι τηλεθεατές εμπιστεύονται το κρατικό κανάλι για την αντικειμενικότητα των ειδήσεων; Μήπως την ενημέρωση την έχουν παραδώσει στους ιδιωτικούς σταθμούς;

Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα τηλεθέασης είναι τα χαμηλότερα όλων των εποχών!

Πόσο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΕΡΤ;

Μήπως 100% ;

Τι ποσά έχουν δαπανηθεί για το ανύπαρκτο ακριβό πρόγραμμα;

Πάντως όπως και να ‘χει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ πρέπει να καταλάβει ότι είναι Κρατική τηλεόραση και θα πρέπει να μεταδίδει όλες τις απόψεις πλουραλιστικά και ας μην περηφανεύεται για τα αθλητικά και την δεδομένη τηλεθέασή της κάνοντας πολιτική και βγάζοντας συμπεράσματα μόνη της για τους τηλεθεατές!

Γιατί;

Κανείς δεν ασχολείται με την ΕΡΤ !

Ασχολούνται μόνοι τους στην κυβέρνηση σε ένα τοπίο που έκλεισε με τον Σαμαρά (με σκοπό να ανοίξει ξανά χωρίς παθογένειες) και τις τότε πολιτικές αντιδράσεις και άνοιξε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με αποτέλεσμα αδιάφορο και πανάκριβο για τον κόσμο που πληρώνει ακριβά το μάρμαρο…

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ