Γράφει ο Νίκος Κούτρικας*
Πρόβα εν αναμονή πρωθυπουργού έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ.

Παρουσία των δύο προηγούμενων πρωθυπουργών της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνου Καραμανλή ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε με το σύνθημα «Μπορούμε» στο πολυπληθές για τα χρονικά ακροατήριό του το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει όταν θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Και καταχειροκροτήθηκε…

Κέρδισε τις εντυπώσεις σε σχέση με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέτρα για την μείωση του ΕΝΦΙΑ, την άρση των capital control. την μείωση της φορολογίας και γενικότερα της ανακούφισης όλων των πολιτών έκαναν την πολιτική ζυγαριά να γείρει σημαντικά υπέρ του κυρίου Μητσοτάκη αφού στην ομιλία του κυρίου Τσίπρα έγινε μόνο λόγος για τις μνημονιακές υποχρεώσεις των πολιτών πάρα για την πραγματική πυροδότηση της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας…

Η ΝΔ από την πλευρά της έδειξε την μεγαλύτερη συσπείρωση όλων των εποχών αφού ενισχύθηκε και με τις δηλώσεις τόσο του κυρίου Αντώνη Σαμαρά αλλά και του κυρίου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Χαρακτηριστική της ομιλίας είναι η δήλωση του κυρίου Μητσοτάκη ότι η ΝΔ θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση και θα καταργήσει μόλις γίνει κυβέρνηση τον νόμο Κατρούγκαλου δίνοντας έτσι την προσδοκία στους πολίτες ότι μεταξύ άλλων δεν θα υποστούν άλλο μειώσεις στις συντάξεις τους.

Έτσι ουσιαστικά η εκλογολογία άρχισε…

Ημερομηνίες πάνε και έρχονται για μετά την 5η Νοεμβρίου όπου θα γίνουν και οι ανακοινώσεις στο eurogroup για την Ελλάδα όπου με το αυξημένο πλεόνασμα το κλίμα θα ευνοεί την κυβέρνηση για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2018 αφού θα γλυτώσει από το τι μέλλει γενέσθαι με το κόψιμο των συντάξεων και το Σκοπιανό και την ψήφισή του στην Βουλή.

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές το 2018 αφού εάν πάει τον Μάιο του 2019 θα επιβαρύνει το κλίμα στον Σύριζα!

Ήδη η προεκλογική μάχη άρχισε!

Ο Κυριάκος ΚΕΡΔΙΣΕ!!

*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Ολη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη…