Μία μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον κ Παππά την κ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και το κ Μ.Βορίδη με φόντο την ΕΡΤ ξέσπασε στην Βουλή τις προηγούμενες ημέρες.

Μία κόντρα που περιγράφει πλήρως την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου αφού ο στόχος όπως αναφέρεται ήταν η εξυγίανση της εταιρείας ενώ η ΕΡΤ με την νέα της μορφή ως ΝΕΡΙΤ θα αποτελούσε την νέα ανανεωμένη και χωρίς παθογένειες του παρελθόντος με τα έξη λογιστήρια(!) νέα κρατική τηλεόραση ΝΕΡΙΤ.

Σήμερα η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε γραφείο τύπου του Σύριζα με μικρή τηλεθέαση σύμφωνα με την κοινή γνώμη χωρίς νέες εκπομπές ενώ το κρατικό τηλεοπτικό παιγνίδι με ημετέρους όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές της ΝΔ το πληρώνει ο Ελληνικός λαός με περίπου 120 εκ ευρώ!

Η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου θεωρεί ότι η ΕΡΤ μετατράπηκε σε όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ «στηρίζει την δημόσια τηλεόραση. Πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν εργαζόμενοι που κάνουν την δουλειά τους με επάρκεια και ο ρόλος της είναι σημαντικός για την κοινωνία και την Δημοκρατία. Δυστυχώς, όμως αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι δημόσια τηλεόραση. Είναι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν είναι ούτε δημόσια ούτε τηλεόραση. Είναι ένα ακόμα χαράτσι».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η ΕΡΤ δεν έπειθε ποτέ ότι ήταν αντικειμενική. Διαχρονικά ήταν δύο πράγματα: σύμβολο ημετεροκρατίας και κάστρο βολεμένων. Στα χρόνια της κρίσης έγινε σύμβολο μιζέριας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάνει κωλοτούμπα την έκανε σύμβολο όσων ανέβαιναν στα κάγκελα. Σήμερα σύμβολο ωμής προπαγάνδας».

Και σημείωσε: «Η ΝΔ επι Σαμαρά επιχείρησε να εξυγιάνει την ΕΡΤ, αλλά τα συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλα και ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Έκλεισε την ΕΡΤ που είχε κακοφορμίσει και στην θέση της άνοιξε αμέσως η ΝΕΡΙΤ που ήταν πολύ πιο υγιής».

Παράλληλα, η κυρία Ασημακοπούλου υπενθύμισε ορισμένα αποσπάσματα από τις καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ: «Τσακνής για ΕΡΤ: το πιο άρρωστο τμήμα κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Κρίμπαλης: λειτουργεί ενιαίο σύστημα εξουσίας, εμπόλεμη φατρία παραεταιρική δομή. Δόγμα τους: όποιος δεν είναι μαζί μας εναντίον μας και πρέπει να εξοντωθεί. Μιχαλίτσης: οργανόγραμμα εξάμβλωμα του προηγούμενου αιώνα. Θαλασσινός: η ΕΡΤ παραδίδεται στην απαξίωση. Καπάκος: ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για «δουλειές». Φίλης: η ΕΡΤ έχει παραδιοίκηση κυβερνάται από το παλιό καθεστώς συμφερόντων. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

Ακολούθως ο κ. Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως «το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποτέλεσε ζωτικό μύθο του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν στην ίδια χωρία μύθων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως ήταν οι αυτοκτονίες, τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες».

«Μύθο» του ΣΥΡΙΖΑ για να ανέβει στην εξουσία χαρακτήρισε τις αυτοκτονίες στα χρόνια της κρίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ΕΡΤ, σημειώνοντας μάλιστα πως στην ίδια χωρία «μύθων» εντάσσονται και «τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες».

Η αναφορά στα «μαγκάλια» αφορά στην υπόθεση των φοιτητών που βρήκαν τραγικό θάνατο στη Λάρισα, το 2013, εξαιτίας εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

Συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας για τη δημόσια τηλεόραση και το «μαύρο» επί κυβέρνησης Σαμαρά, είπε πως ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να «εξυγιάνει» την ΕΡΤ, αλλά οι αντιστάσεις ήταν τόσο ισχυρές και τα συμφέροντα τόσο μεγάλα, που πήρε τη δύσκολη απόφαση: «Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται».

Όπως ισχυρίστηκε το μαύρο στην ΕΡΤ υπήρξε ένας ακόμη «μύθος» του ΣΥΡΙΖΑ, στην «ίδια χωρία μύθων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως ήταν οι αυτοκτονίες, τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες […] Ήταν προπαγανδιστικές τεχνικές».