Το Tilegrafima με διακριτικότητα παρακολουθούσε τις κρίσεις των Ανώτατων Αξιωματικών και με σεβασμό προς τις ΕΔ, απέφυγε τις προβλέψεις και τα σχόλια, όπως κάθε χρόνο άλλωστε.

Φέτος όμως, οι πρώτες ετήσιες αξιολογήσεις και εν συνεχεία τοποθετήσεις, με αμιγώς κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασαν κάθε φαντασία!

Τι είδαμε:

* Προώθηση Στελεχών εκ Κρήτης, ανεξαρτήτων προσόντων, παραγωγικού έργου, ικανοτήτων και μερικές φορές όπως μας διηγήθηκαν… διανοητικών ικανοτήτων. Άλλα προσόντα μέτρησαν, ακόμα και για την τοποθέτησή τους εκτός Ελλάδος. Κάθε συσχέτιση με τον εκ Κρήτης Υπουργό, είναι συμπτωματική.

* Η Αριστεία είναι ρετσινιά. Υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια και συνεχίστηκε και φέτος. Αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος που ενίοτε τίθεται θέμα σειράς σε παραγωγικές σχολές και σχολεία. Σίγουρα υπάρχουν και Αξιωματικοί οι οποίοι δεν αρίστευσαν κατά καιρούς αλλά είναι ικανότατοι. Όμως, εδώ και 3 χρόνια να αποστρατεύονται όλοι οι πρωτεύσαντες ή οι αρχηγοί τάξεων και να προάγονται οι λιγότερο ικανοί, μας ξεπερνά!

* Το κόμμα πάνω από όλα. Είδαμε τρωκτικά των διαδρόμων, από το πουθενά, ξαφνικά να διοικούν σχηματισμούς και σημαντικές επιτελικές θέσεις.

* Χαμαιλέοντες της εξουσίας, πρώην και νυν, στην κορυφή της πυραμίδας.

Κρατάμε το κορυφαίο από το Πολεμικό Ναυτικό: παλιός κυβερνήτης που το πλοίο του είχε πέσει στα βράχια, προήχθη. Και εις ανώτερα!